Să vină electricele: Audi vrea reduceri de costuri de 10 miliarde de euro pentru finanțarea viitoarelor mașini eco

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să economisească până la 10 miliarde de euro. Banii ar urma să fie folosiți în procesele de cercetare și dezvoltare dedicate viitoarelor modele electrice.

Constructorul german Audi nu trece printr-o perioadă foarte bună. Scandalul emisiilor încă face "victime", iar cel mai recent recall anunțat de nemți vizează circa 850.000 de mașini echipate cu motoarele diesel V6 și V8.

Întrucât Audi își concentrează energiile și investițiile pentru dezvoltarea mașinilor electrice, oficialii au de luat decizii importante. Conform unor surse apropiate, nemții au decis să taie o serie de costuri pentru a economisii circa 10 miliarde de euro în următorii cinci ani. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea proceselor de dezvoltare dedicate mașinilor electrice.

Planurile companiei cu privire la vehiculele eco sunt destul de clare în acest moment. În 2018 vom face cunoștință cu un SUV electric, urmând ca al doilea produs "100% eco" să vină în 2019. Totodată, nemții vor să dezvolte noi platforme de producție pentru mașini electrice împreună cu Porsche, iar astfel se vor genera noi metode pentru a economisi.

În tot acest context, surse apropiate companiei au mai anunțat că patru dintre cei șapte directori din fruntea companiei ar urma să fie demiși în viitorul apropiat.

Pentru moment, Audi nu a luat nicio decizie oficială și nici nu a comentat informațiile apărute în presă cu privire la reducerile de costuri.

Via | Motor1

Comentarii (3)

  • Nu știu cum pot să economisească 2 miliarde de euro pe an! Dacă analizăm pur aritmetic, ar însemna reducerea costurilor de producție cu câteva sute bune de euro per automobil ce iese din fabrică. Sper să reușească!
    2 0
  • Vor incepe cu SUV electric!!!!!!!!
    Ce imaginatie proasta au uni.....
    Dupa ce cum stim Tesla a lansat model 3(care e de fapt cea mai 'importanta' masina electrica) uni vor SUV-uri electrice.....
    Audi.....fa un A4 ful electric cu o autonomie de 400km....la un pret de pana in 50k euro...sa poti vinde 15000-20000 modele pe an.....daca faci un SUV deja pretul va trece de 80 k euro si no sa aibe lumea bani .....si o sa vinzi cateva mii de exemplare....si no sa scoti bani bagati in R&D....
    Si oare cum vor planui sa economiseasca aia 10 miliarde????o sa preia toate piesele de pe Golf si Passat siaa le vor pune pe A3 si A4?
    4 2
  • Se pare ca Haudi TDEEI le-a deformat realitatea managerilor companiei. In ritmul asta, nu doar ca in 2-3 ani nu o sa mai ocupe locul 3 (dupa ce se laudau ca vor sa fie primii), dar nu ii vad in primii 5 jucatori pe piata premium.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru