Saab 9-1 ameninta Audi A3 si BMW Seria 1

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.12.2007
Saab a anuntat ca in 2010 va lansa un model compact de mici dimensiuni gata sa rivalizeze Audi A3 si BMW Seria 1.

Esential

2010 este anul in care Saab va lansa modelul compact 9-1.

Competitia pe piata compactelor mici devine din ce in ce mai acerba, mai nou si Saab intentionand sa patrunda pe acest sector. Suedezii s-au gandit deja la un model compact botezat 9-1 care ar urma sa patrunda puternic pe sectorul hatchback-urilor premium ca rival direct pentru BMW Seria 1 si Audi A3.

Un posibil concept, care sa anticipeze versiunea de productie, asteptata sa debuteze in 2010, va fi prezentat in premiera in luna iulie a anului viitor la Salonul Auto de la Londra.

Jan Ake Johansson, CEO-ul constructorului suedez, a declarat ca Saab pune mare pret pe acest proiect pentru ca viitorul 9-1 ar putea reprezenta modelul cu cel mai mare volum de vanzari din toata gama, distributia sa urmand sa fie una globala.

Potrivit unor surse din interiorul GM, trenul de rulare hibrid dezvoltat pentru Opel Astra va fi folosit si pe modelele Saab. Micul hatchback va imprumuta tot de la Opel Astra noua platforma Delta si va fi produs la uzina Trollhatten din Suedia.

Pana cand suedezii vor conta pe piata compactelor premium, Saab pregateste lansarea unui noi crossover botezat 9-4X, cel mai probabil luna viitoare la Salonul Auto de la Detroit.

Taguri: 9-1, 9-4x, A3, Astra, Audi, BMW, GM, Opel, Saab, Seria 1

Comentarii (4)

  • ar fi un succes siner as prefera un saab deact un bmw sau audi cu atat mai mult decat mini
    0 0
  • melman
    Sunt de aceeasi parere cu "X"
    0 0
  • ;;;
    Chiar asa
    0 0
  • Devorattor
    Ar merita banii!
    Este pur si simplu CEVA NOU SI ORIGINAL! Te diferentiezi de gloata! La care as adauga calitatea tipic suedeza. Care sper sa ramana la fel in ciuda faptului ca americanii de la GM isi baga tot mai mult nasul in ciorba suedezilor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru