Saab lanseaza 9-5 Turbo Edition

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 19.05.2008
Suedezii de la Saab au pregatit o editie speciala 9-5, care ofera modelului premium o gama de motorizari turbo.

Esential

260 CP dezvolta cea mai puternica versiune Saab 9-5 Turbo Edition echipata cu motorul de 2.3 litri Turbo.

Saab a anuntat lansarea unei editii speciale a lui 9-5 pentru a-si intari oferta pe piata de automobile premium. Seria speciala Saab consta in doua versiuni: 9-5 Turbo Edition si 9-5 Aero Turbo Edition. Noile versiuni includ o serie de echipari aditionale oferite de producatorul suedez ca dotari standard. Saab va utiliza pentru aceasta editie gama de propulsoare supraalimentate si eficiente, oferind viitorilor clienti un motor de capacitate mare fara dezavantajele obisnuite, precum masa suplimentara, volumul si consumul mare de combustibil.

Saab a pregatit pentru motorizarea lui 9-5 Turbo Edition trei propulsoare: 2.0 litri Turbo oferit ca entry-level, puternicul 2.3 litri Turbo si economicul 1.9 TiD. Noua echipare standard include jante de aliaj de 17 inch cu cinci spite, scaune sport din piele incalzite pentru toti pasagerii, scaun electric pentru sofer si sistem de spalare a farurilor. Saab 9-5 Turbo Edition este disponibil in ambele versiuni de caroserie (Saloon si Estate), cu transmisie manuala sau automata si va avea un pret de pornire de 25.119 euro.

Pentru cei pasionati de performanta, Saab pune la dispozitie 9-5 Aero Turbo Edition echipat cu motorul de 2.3 litri Turbo care dezvolta 260 CP, resurse care ii permit sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 6.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h. Versiunea Aero este echipata in plus cu navigatie prin satelit, ambele scaune din fata electrice, sistem de franare performant, faruri Bi-Xenon, vopsea metalizata si un kit de caroserie sport. Saab 9-5 Aero Turbo Edition poate fi comandat Saloon sau Estate, cu transmisie manuala sau automata, avand un pret de pornire de 31.362 euro.

Ambele variante ofera in continuare dotarile standard ale variantei de serie a lui Saab 9-5: scaune sport, control automat al climei, Driving Pack (cruise control si computer de bord), geamuri electrice, functia Night Panel, CD player, sistem de asistenta la parcarea cu spatele, alarma si sistem de imobilizare antifurt. Noua editie turbo a lui 9-5 include si elementele de securitate ale variantei de serie, precum clasarea de cinci stele la testele EuroNCAP, SAHR (Saab Active Head Restraints), deschidere in doua etape a airbagurilor frontale si laterale, ESP si portiere ranforsate.

“Saab 9-5 a fost de-a lungul timpului o masina sinonima cu confortul, securitatea si performanta. Aceasta experienta si reputatie, combinate cu noile trasaturi fac aceasta masina o propunere atractiva pentru cumparatori de automobile premium”, declara David Pugh, manager general de marketing la Saab.

Via | Automotoportal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru