Saab pregăteşte o flotă de 100 de unităţi electrice 9-3

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.07.2010
Saab caută să exploreze segmentul vehiculelor electrice cu 100 de exemplare electrice ale modelului 9-3, programate să înceapă testele anul viitor.

Esential

1000 de unităţi Saab produce uzina din Trollhattan în fiecare săptămână.

După îndelungi speculaţii şi informaţii contradictorii, Saab a dat publicităţii un plan pe termen scurt, care subliniază principalele obiective ale constructorului scandinav. Eforturile inginerilor se vor concentra în perioada imediat următoare asupra noii generaţii 9-3, care va avea rolul, alături de actualul 9-5, să relanseze vânzările brandului.

Modelul de serie va sosi în 2012, însă până atunci, Saab va experimenta şi segmentul vehiculelor electrice cu 100 de exemplare ale actualei generaţii. Mai exact, suedezii vor lansa o flotă experimentală de exemplare electrice 9-3, care vor fi testate la nivel global începând cu anul 2011. Proiectul va fi demarat doar în scop de cercetare, Saab susţinând că un model electric de serie va veni doar atunci când tehnologia o va permite.

Un alt model aflat în curs de dezvoltare este crossover-ul 9-4X, dezvoltat pe aceeaşi platformă cu fostul frate de concern Cadillac SRX, programat să debuteze oficial abia anul viitor.

Modelul nu va fi însă produs la uzina din Trollhattan.

Momentan, la uzina suedeză iau naştere 1000 de unităţi săptămânal, însă oficialii sunt conştienţi că profitul va începe să apară doar atunci când fabrica va produce cel puţin 85.000 de unităţi anual. Drept urmare, Saab plănuieşte să asambleze 100.000 de unităţi în 2011 şi 125.000 de unităţi în 2012.

via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • "Saab susţinând că un model electric de serie va veni doar atunci când tehnologia o va permite"

    mai repede as zice " Saab susţinând că un model electric de serie va veni doar atunci când departamentul de marketing va spune ca trebuie " . . . . ca tehnologia ii impiedica pe toti momentan.. dar asta nu-i opreste sa scoata pe piata masini electrice ;)

    apropo' , ce se mai aude de I-Miev ? ... se tot laudau cei de la PSA ca il aduc in europa... dar cred ca-s 6 luni de cand nu s-a mai vorbit nimic . . . sa inteleg ca desi au o masina perfect functionala o sa ii lase pe cei de la Renault sa le ia fata in europa ?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru