Saab va deveni o companie independenta

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.01.2009
GM a decis sa transforme Saab intr-o companie independenta din punct de vedere financiar.

In urma negocierilor dintre Saab, General Motors si guvernul suedez, GM se pregateste sa transforme Saab intr-o companie independenta din punct de vedere financiar. Aceasta miscare a fost facuta pentru a face compania suedeza mai atractiva pentru potentialii clienti.

Astfel, producatorul suedez va prelua controlul asupra finantelor si deciziilor luate in cadrul companiei. Motivul principal al acestei schimbari este faptul ca GM nu a gasit inca un cumparator pentru Saab, iar acest pas este unul necesar pentru a restructura compania americana.

“General Motors trebuie sa se asigure ca Saab este o companie pe care o poate vinde. Asta inseamna o companie care este o entitate separata de concernul GM, unde potentialii clienti pot vedea fisele contabile pentru a putea vedea ce urmeaza sa cumpere”, a declarat Stefan Lofven, presedinte al IF Metall Union, din Suedia. Directorii GM vor decide viitorul lui Saab pana in data de 17 februarie, cand trebuie sa prezinte planul de afaceri in fata guvernului american.

Desi GM va fi detinatorul marcii Saab chiar si dupa ce aceasta devine indepenta, compania suedeza va avea propriul buget, iar consiliul de administratie va putea lua decizii care pot fi diferite de ceea ce hotaraste consiliul de strategie GM din Europa. Saab isi va muta toate operatiunile de cercetare, dezvoltare si proiectare inapoi in Suedia, iar productia lui 9-5 va ramane la fabrica din Trollhattan.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru