Saab: "Viitorul 9-3 nu se va baza pe o platforma GM"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 31.10.2009
Constructorul suedez Saab ar putea sa nu mai apeleze la ajutorul celor de la General Motors pentru producerea viitoarei generatii a modelului Saab 9-3.

Viitoarea generatie a lui Saab 9-3 nu va mai fi creata pe o platforma care apartine General Motors. Potrivit unui oficial Saab, producator suedez de automobile se afla intr-o perioada lenta de dezvoltare si doreste sa iasa de sub “dominatia” celor de la GM. In acest an, Saab a fost cumparat de la gigantul american de producatorul local Koenigsegg.

Este mai mult improbabil decat probabil ca viitoarea generatie a lui Saab 9-3 sa se bazeze pe o platforma GM”, a declarat Knut Simonsson, director de marketing Saab. Actuala generatie a modelului 9-3 este produsa pe platforma Epsilon modificata, aceasta fiind de provenienta GM. Designul si platforma modelului suedez aflat astazi in comercializare au fost puse la punct in 2003.

Pe parcursul anilor, Saab 9-3 a avut parte de mici modificari de ordin mecanic, suedezii revizuind propulsoarele modelului si introducand o varianta care dispune de tractiune integrala. Designul masinii nu a fost modificat timp de cinci ani, in 2008 acesta avand parte de un facelift.

via | leftlane

Comentarii (3)

  • SAAB
    Excelenta veste:D
    7 2
  • poftim va rog
    cornele care e treaba de scrii numa in weekend. esti rezerva sau pufan?

    este la gsp un loc, vii?
    7 7
  • Are dreptate @eu.E simpatic
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru