Salariu de vedete: Clarkson, Hammond și May vor primi câte două milioane de euro pe lună la noua lor emisiune

de Sebastian Toma
Luni, 03.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei trei foști prezentatori ai emisiunii Top Gear vor primi un salariu de 250 de milioane de dolari pe trei ani de la americanii de la Amazon.

Esential 226 milioane de euro este onorariul cumulat pe întreaga perioadă contractuală al celor trei prezentatori ai viitoarei emisuni auto de pe Amazon Prime.
La scurtă vreme de la confirmarea oficială a unei noi emisiunii prezentate de Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May, au început să iasă la suprafață noi detalii despre contractul semnat de cei trei englezi cu Amazon. Potrivit Financial Times, cei trei foști prezentatori ai emisiunii Top Gear de la BBC vor primi 250 de milioane de dolari pe parcursul contractului semnat pe trei ani. O clauză de neconcurență pe care cei trei o aveau în vechile contracte cu BBC nu le va permite difuzarea unei emisiuni auto până în 2016, dar anul viitor va aduce trio-ul consacrat în fața publicului într-o nouă formulă. Soluția de difuzare este Amazon Prime, un serviciu de televiziune online al gigantul american în domeniul comerțului pe internet.

Contractul semnat de cei trei prezentatori britanici este pentru 36 de episoade și se întinde pe trei ani. Asta înseamnă că fiecare an ar putea să aducă publicului 12 episoade filmate cu cei trei prezentatori.

Andy Wilman, fostul producător al emisiunii Top Gear de la BBC, va face parte și el din echipa emisunii care va fi filmate cu fostele vedete ale postului public din Regatul Unit. Așadar, deși nu vor avea voie să folosească formatul celei mai populare emisuni auto din lume, cei trei englezi vor avea, pe lângă umorul care i-a caracterizat, și producătorul fostei lor emisiuni.

Urmareste Automarket
În baza noului contract, cei trei prezentatori vor primi în total 226 milioane de euro de la Amazon, nefiind specificat salariul fiecărui membru al trio-ului ex-Top Gear. Cu toate acestea, un calcul sumar ne arată că fiecare dintre cei trei britanici va primi ceva mai mult de două milioane de euro pe lună în cei trei ani de contract cu Amazon.

Cele trei vedete britanice au avut mai multe propuneri în față, printre care s-au numărat și serviciile online Netflix și ITV.

La fel ca Netflix și ITV, Amazon Prime nu este un serviciu accesibil în România prin canalele oficiale. Rămâne de vâzut dacă fanii români ai emisiunii vor avea acces la o soluție de plată pentru a accesa și urmări emisiunile fostului trio al Top Gear.

Via WCF | Financial Times 

Comentarii (9)

  • Și cică fotbalul a luat-o razna când un fotbalist de top câștigă 1 milion euro pe lună sau e vândut cu 100 milioane... Înțeleg ce încasări aduc, dar totuși... Mi se par sume lipsite de orice bun simț.
    14 7
  • andrei
    Fratilor, ceva e gresit pe aici.
    La Top Gear Clarkson avea 1 mil de lire pe an ( tot dintr-un articol de la voi am citit asta) Nu are cum sa primeasca 2 mil pe luna, mi se pare inuman.

    Daca gresesc si chiar e adevarat imi cer scuze, si ce pot sa zic, ma duc sa-i fac ochi dulci lu fica-sa :))
    14 2
  • Da, atât în fotbal cât și la astfel de producții, mă întreb care este limita între performanta, merite și o vizibilă exagerare vecină cu nebunia, știu că e vorba de audiențe care generează mulți bani, dar ar trebui impuse niște limite, nu spun că trebuie să aibă doar câteva mii pe lună, dar nici 2 milioane, prim ministrul britanic are pe an câteva sute de mii de lire, nici președinți de companii ce valorează zeci de miliarde și cu mega profituri nu câștigă milioane pe lună.
    6 4
  • Daca tinem cont de popularitatea, ratingul si banii pe care i-a adus Top Gear la BBC, adica poate chiar miliarde de dolari, mie suma mi se pare una corecta. Sa faci ce fac acesti indivizi de atatia ani, doar cei care nu stiu cu ce se mananca o emisiune tv sau televiziunea in general ii injura. Cei 3 au dat un nou sens, o noua fata emisiunilor auto. Nu au ramas ca toate celelalte, ingropate in cifre si specificatii tehnice. Din cauza asta a prins f bine la mai multe categorii de varsta, la cei care lucreaza in domanii total diferite si sunt barbati sau femei. Ei bine asta e o arta si f putini inteleg acest lucru. Bravo lor!
    10 1
  • Sa mai zica cineva ca englezii sunt oameni frumosi, uitati-va si voi beduinii aia de mai sus ce urat arata :)))

    Pentru 2 milioane pe an eu fac toata emisiunea, cumpar masini din banii mei si le distrug...
    9 12
  • ati interpretat gresit. Suma aia este pentru tot bugetul "Top Gear" pentru 3 ani (salarii TOATA echipa + deplasari)
    3 2
  • dubfire
    Pentru cei cu gandire socialista.
    SUA nu e Europa. Banii se fac peste Ocean. In SUA daca te uiti la o cursa de Formula 1 aceasta va fi intrerupta de vreo 8 ori pentru publicitate, publicitate ce aduce o caruta de bani. Si ca sa va mai dau un exemplu de ce in SUA faci 2mil/luna iar in UK 2mil/an, chiar daca acele milioane sunt lire si nu dolari, Hulu tocmai a cumparat drepturile de difuzare a serialului Seinfeld, serial care s-a terminat in 1998 si pentru care a platit 180 de milioane.
    4 6
  • de la atatea bani s-a ajuns si la scandalul de la BBC, bosorogu ala nesimtit se crede mare vedeta si la cati bani are isi permite sa se comporte cum vrea si cu cine vrea, chiar si cu producatorul. Sa fim seriosi munca o fac cei din spate, nu "vedeta"-ul care apare pe sticla. Garantez ca emisiunea de la BBC va avea succes si fara mascaricu ala, pacat de ceilalti 2 care erau chiar ok. Dar daca BBC-ul chiar aduc macar un pilot profesionist in emisiune sigur nu se mai uita lumea la parerea unui mascarici ca jeremi.
    1 4
  • Cred că e vorba de bugetul alocat emisiunii. Dacă e mare sau mic, îmi e greu să mă pronunț. E prima oară când aud de Amazon Prime. Dat fiind că e vorba de Amazon, bugetul e ușor de alocat. Rămâne de văzut ce succes vor avea. Nu le va fi ușor să fie originali în comparație cu TopGear. Atunci se va vedea dacă își vor justifica salariile.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru