Saleen face doua supercaruri bazate pe Challenger

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 14.05.2008
SMS 570TM si 570XTM sunt cele doua modele pe care Saleen le va produce pe baza lui Dodge Challenger.

Esential

700 CP va dezvolta motorul Hemi supraalimentat de 5.7 litri instalat pe Saleen SMS 570XTM.
500 CP va dezvolta motorul Hemi supraalimentat de 5.7 litri instalat pe versiunea 570TM a lui Saleen SMS.

Dupa ce a anuntat in martie la Salonul Auto de la New York lansarea brandului SMS Limited, Steve Saleen a facut publice detaliile primului proiect care se va produce sub noua sa marca. Saleen detine un intreg portofoliu de companii din domeniul auto: Saleen Autosport, Saleen Productions, Saleen Speedlab, Saleen Performance si Saleen Inc.

Productia masinilor de performanta sub sigla SMS va debuta prin doua modele care se bazeaza pe noul Dodge Challenger R/T, purtand numele de Saleen SMS 570TM si 570XTM. Volumul productiei nu a fost inca anuntat, acesta urmand sa fie stabilit in functie de numarul de cereri care vor fi facute pentru noile modele de performanta. Toate unitatie produse vor fi semnate personal de Steve Saleen.

Supercarurile SMS vor fi echipate cu motoare Hemi supraalimentate de 5.7 litri si vor dispune de 500 CP – pe varianta 570TM si de 700 CP – pe varianta 570XTM. Alaturi de noua unitate de propulsie, modelele Saleen SMS vor beneficia de o intreaga lista de componente care vor fi inlocuite cu versiuni ultra performante: trenul de rulare, suspensia, sistemul de franare, elemente aerodinamice, jantele, pneurile si accesoriile de interior.

“Puterea si cuplul pe care le dezvolta SMS din motorul Hemi supraalimentat sunt fenomenale. Combinate cu suspensia si franele imbunatatite, SMS Challenger va fi un automobil incredibil de capabil, distins si maleabil”, declara Billy Tally, directorul tehnic de la SMS.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru