Salica GT - supercar britanic de 500 CP

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 08.07.2008
Britanicii de la Salica Cars au dezvoltat un supercar cu masa totala de 1.025 kg care va putea rula cu 306 km/h.

Esential

500 CP dezvolta motorul V6 de 3.5 litri in cea mai puternica versiune care va fi disponibil pe noul supercar Salica GT.
1.025 kg este masa totala a supercarului britanic Salica GT.
306 km/h este viteza maxima preconizata pentru Salica GT.
3.2 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h al supercarului Salica GT.

Constructorul auto britanic Salica Cars a dezvaluit primele detalii si fotografii ale noului supercar conceput in intregime de inginerii companiei si care se numeste Salica GT. Compania Salica are ca activitate principala construirea si modificarea de kituri de caroserie pentru automobilele marca Noble a caror productie este oprita.

Noul supercar Salica GT va fi construit atat cu volan pe dreapta, cat si pe stanga si va fi comercializat incepand cu ultima parte a anului cu pretul de 81.810 euro. De asemenea, Salica Cars a anuntat ca supercarul va putea fi achizitionat si sub forma de colectii CKD (completely knocked down) pentru a fi asamblate ulterior in alte locatii.

Motorizarea lui Salica GT va fi asigurata de o unitate V6 de 3.5 litri pozitionata central care dezvolta 460 CP, clientii avand posibilitatea de a opta pentru o versiune twin-turbo de 500 CP. Varful de gama va beneficia de un kit de reducere a masei totale, sistem de franare imbunatatit AP Racing, precum si de o transmisie Graziano H cu sase trepte care transmite cuplul maxim de 750 Nm catre rotile motoare.

De asemenea, va exista posibilitatea de a se opta pentru o cutie de viteze secventiala cu sase viteze.

Datorita aliajelor usoare din otel si fibrei de carbon utilizate ca materie prima in construirea caroseriei, masa totala a automobilului va fi de doar 1.025 kilograme. Raportul putere/masa marit va contribui la performantele lui Salica GT: 3.2 secunde pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h si viteza maxima de 306 km/h.

Salica GT este un model cabrio cu acoperis din material dur dintr-o singura piesa, demontabil intr-un timp foarte scurt. Acoperisul este confectionat din materiale ultrausoare si este proiectat astfel incat sa poate fi montat si demontat de o singura persoana si depozitat sub capacul din spate al supercarului. Interiorul lui Salica GT este echipat cu sistem audio, aer conditionat si tapiterie completa din piele, existand posibilitatea de a se opta si pentru scaune sport din fibra de carbon.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru