Samson Switchblade: americanii vor să lanseze prima mașină sport zburătoare la un preț de circa 100.000 de euro, în primăvara lui 2018

de Petre Barac
Joi, 14.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Samson susține că modelul său Switchblade, cu motor V4 de 1.6 litri, va fi prima mașină sport zburătoare din lume, urmând să fie lansată la începutul anului viitor cu prețul de circa 100.000 de euro.

Samson Motors, cu sediul în statul american Oregon, este ultima de pe lista companiilor care promit să lanseze mașini zburătoare în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat.

O altă companie americană, Terrafugia, anunțase anul trecut un proiect pentru lansarea unei mașini zburătoare până în 2024.

Olandezii de la PAL-V au fost și mai optimiști și au anunțat că vor începe livrările efective pentru zburătoarea Liberty în 2018 (mai multe detalii aici).

Tot în 2018 ar urma să fie lansată și Switchblade, prima mașină sport zburătoare din lume, după cum spun cei de la Samson.

Americanii susțin că mașina lor cu trei roți și două locuri este capabilă să decoleze automat la o viteză de circa 130 km/h, doar dacă aripile sunt deschise.

Viteza maximă în aer a fost estimată la aproape 320 km/h, în timp ce viteza la sol ar urma să fie de cel mult 200 km/h.

Potrivit celor de la Samson, pentru decolare și aterizare sunt necesare o distanță de 335 de metri, respectiv 488 de metri.

Mașina va putea să își ia zborul doar de pe aeroporturi, întrucât lungimea aripilor la deschidere ar împiedica rularea pe drumurile publice.

Datele companiei americane mai arată că motorul V4 de 1.6 litri și 192 CP este capabil să țină Switchblade în aer pentru circa 700 de kilometri dacă rezervorul de 113 litri este plin.

Clienții care vor să conducă, dar să și zboare cu Samson Switchblade trebuie să aibă atât permis de conducere, cât și licență de pilot.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru