Samsung merge pe urmele Apple şi Google: Grupul Fiat-Chrysler, interesat de un parteneriat cu producătorul de electronice

de Daniel Popescu
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a confirmat că este interesat de un parteneriat strategic cu Samsung, companie care ar putea cumpăra divizia de componente auto Magneti Marelli.

Companiile de tehnologie se implică din ce în ce mai mult în dezvoltarea unor produse pentru industria auto, iar cele mai bune exemple sunt oferite de Apple şi Google.

Apple lucrează în secret la un proiect de maşină electrică sau cel puţin la diverse tehnologii şi aplicaţii care pot fi utilizate pe maşini, în tuimp ce Google a dezvoltat un prototip de maşină autonomă şi a încheiat un parteneriat în acest sens cu Grupul Fiat-Chrysler.

Constructorul italo-american nu se limitează însă doar la Google, iar acum intenţionează să încheie un parteneriat strategic cu Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri în funcţie de volum şi unul dintre cei mai importanţi producători semiconductori din lume.

Urmareste Automarket
Parteneriatul vizează practic vânzarea de către Grupul Fiat-Chrysler a diviziei de componente auto Magneti Marelli către producătorul sud-coreean.
În acest fel, Samsung şi-ar întări poziţia şi ar deveni unul dintre furnizorii importanţi ai celor de la Fiat-Chrysler.

Pentru moment, Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler, nu a comentat informaţiile potrivit cărora Samsung va cumnpara Magneţi Marelli, însă a admis că îşi doreşte un parteneriat cu producătorul sud-coreean. "Avem o relaţie foarte bună cu Samsung, atât ca furnizor, cât şi ca potenţial partener strategic", a explicat el.

Potrivit unor informaţii anterioare, Samsung vrea să cumpere parţial sau integral Magneti Marelli în special pentru sistemele de divertisment dezvoltat pentru maşini.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Sergio Marchionne nu e CEO-ul Samsung, ci e CEO-ul Fiat-Chrysler.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru