Sandero începe anul excelent în Franța, piața principală Dacia: locul întâi în vânzări în ianuarie către persoane fizice

de Daniel Popescu
Vineri, 03.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost pe primul loc în vânzările de mașini noi din Franța adresate persoanelor fizice în luna ianuarie, cu o cotă de piață de 5.7%. Marca românească este pe locul 4 în clasamentul general dedicat persoanelor fizice.

Franța este de departe cea mai importantă piață pentru Dacia, iar anul trecut vânzările au crescut cu peste 13%, la 110.000 de unități. Prima lună a noului an a adus noi performanțe majore pentru cel mai popular model al mărcii, Dacia Sandero, care a fost pe primul loc în vânzările adresate persoanelor fizice.

Astfel, Sandero a acaparat 5.7% din piața destinată persoanelor fizice, reușind să depășească modele precum Citroen C3 (5%) și Peugeot 208 (4.8%). În schimb, Renault Clio, care are o cotă de piață de 4.7% în rândul persoanelor fizice, ocupă prima poziție în clasamentul general, ca urmare a preferinței pentru acest model din partea persoanelor juridice.

Urmareste Automarket
În acest clasament general, care ia în calcul atât vânzările adresate persoanelor fizice, cât și cele pentru persoane juridice, Dacia ocupă locul 4 cu vânzări de 8.653 de unități și o cotă de piață de peste 10%. Rezultatul este unul așteptat în condițiile în care 88% din vânzările înregistrate de Dacia în luna ianuarie s-au adresat persoanelor fizice.

Comparativ cu prima lună a anului trecut, vânzările totale înregistrate de Dacia pe piața franceză au înregistrat o scădere nesemnificativă de numai două unități.

Practic, la nivelul pieței, Dacia a înregistrat o stagnare, deși vânzările totale de mașini noi în Franța au crescut cu 10.6%, de la 138.400 la 153.055 de unități.

Via Autoactu

Comentarii (3)

  • Frumos.
    Pe de altă parte, în mioristan, Dacia se retrage din APIA
    http://www.mediafax.ro/economic/automobile-dacia-si-renault-commercial-roumanie-se-retrag-din-apia-16148566
    4 1
  • http://www.autostrada.md/stiri/o-serie-de-modele-dacia-rechemate-in-service-problemele-depistate?utm_source=publika.md&utm_campaign=Parteneri&utm_medium=partner_link&utm_content=article_bottom
    0 3
  • Giorginel
    Sandero se fabrica acum si in MAROC. DACIA a fost o marca romaneasca iar acum este o marca internationala ce apartine grupului RENAULT. Mai mult, productia de DACII in MAROC a depasit-o pe cea din ROMANIA si daca DL DRAGNEA mai insista mult cu autostrada Bucuresti - Alexandria - Craiova si nu se apuca de treaba cu ce au promis toate guvernele adica cu autostrada PITESTI-SIBIU si PITESTI-CRAIOVA cerute insistent de RENAULT si FORD, s-ar putea ca in citiva ani sa nu se mai fabrice decit piese de schimb in Romania.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru