Sanyo face baterii pentru VW-urile anului 2012

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.05.2008
Volkswagen si Sanyo colaboreaza la producerea unor baterii litiu-ion care vor echipa modelele germanilor peste patru ani.

Esential

2012 este anul in care VW va scoate pe piata modelele hibride/electrice alimentate de bateriile produse de Sanyo.

Volkswagen si specialistii japonezi in acumulatori Sanyo vor colabora la dezvoltarea unei baterii pe litiu-ion care va fi utilizata in modelele hibride si electrice ale companiei. Conform publicatiei financiare editate de compania japoneza Nikkei, primele modele Volkswagen care vor utiliza bateriile produse in Japonia vor fi scoase pe piata in 2012.

Deocamdata, Sanyo se afla in colaborare cu Grupul Vw prin subsidiara Audi, japonezii producand baterii pe baza de nichel-hidrogen pentru primul hibrid al Grupului, care va fi lansat anul viitor.

In masura in care noile baterii litiu-ion vor fi insa produse, acestea vor aduce avantaje multiple atat producatorului cat si clientului sau, masa proprie a modelelor care le vor utiliza urmand sa coboare cu 200-300 de kilograme. Suma totala pe care o va investi Sanyo in noua generatie de baterii va fi de circa un miliard de dolari.

via | Automotive News

Taguri: Audi, Sanyo, VW, Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru