Sanyo si Audi dezvolta baterii pentru hibrizi

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.05.2008
Audi si Sanyo vor conlucra la dezvoltarea unei baterii ultra-performante pentru modelele hibride.

Audi si gigantul japonez Sanyo planuiesc un proiect comun prin care sa dezvolte o noua tehnologie hibrida pentru Grupul Volkswagen.

Sanyo ar putea livra in viitorul apropiat componente electronice si baterii pentru modelele hibride ale grupului VW.

Marcile grupului VW nu au dezvoltat pana in prezent tehnologii hibride din cauza politicii duse de CEO-ul Martin Winterkorn. Acesta a considerat mult prea scumpa si mult prea ineficienta dezvoltarea tehnologiei hibride, asa incat a blocat planurile predecesorului sau, Bernd Pischetsrieder.

Politica lui Winterkorn s-a schimbat in contextul noilor norme europene privind poluarea producatorilor auto, norme aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2012.

Via | Just-Auto 

Taguri: Audi, Volkswagen

Comentarii (2)

  • Oare de ce au apelat mult prea desteptii de la Audi la japonezi ca doar japonezii nu stiu sa faca masini in opinia majoritatii romanilor?
    0 0
  • mda
    Ce treaba are ... cu prefectura. Se stie ca japonezii sunt cei mai buni in electronica si aici de asta e nevoie. Fac astia de la Sanyo masini si nu stim si noi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru