Sărbătoare la Mazda: 50 de milioane de mașini construite de japonezi în 86 de ani de la începerea producției

de Petre Barac
Joi, 31.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că producția sa din Japonia a atins un total impresionant de 50 de milioane de mașini, la peste 86 de ani de la începerea activității. Primul vehicul construit de Mazda în Japonia a fost livrat în octombrie 1931.

Oficialii și angajații Mazda au motive de sărbătoare, după ce compania lor a reușit o performanță remarcabilă și istorică în același timp.

Mazda Motor Corporation a anunțat că ziua de 15 mai 2018 a însemnat atingerea unei producții totale de 50 de milioane de mașini în Japonia. Primul vehicul construit de Mazda în Japonia a fost livrat în octombrie 1931, în urmă cu 86 de ani și 7 luni.

“Mazda a început să construiască mașini în urmă cu 86 de ani, iar acum am reușit să atingem o producție de 50 de milioane de unități în Japonia. Chiar și cu o producție anuală de un milion de unități, ne-ar fi luat 50 de ani să atingem această performanță. Asta ne arată ce istorie îndelungată are Mazda,” a declarat Masamichi Kogai, președintele și CEO-ul constructorului japonez.

Mazda are ca obiectiv să vândă peste 1.6 milioane de mașini în acest an fiscal. Până în martie 2024, japonezii vor să ajungă la o producție anuală globală de 2 milioane de unități.

Via Mazda

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru