Sărbătoare la Volkswagen: divizia de performanță R a livrat exemplarul cu numărul 200.000. Un Golf R a ajuns la un client din Marea Britanie

de Mircea Meşter
Joi, 05.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stabilită în 2002, divizia Volkswagen R a produs până astăzi 200.000 de mașini care poartă sigla R, definiția sportivității absolute în gama germană. Mașina sărbătorită a ajuns în garajul unui britanic.

Divizia de performanță R a celor de la Volkswagen a anunțat oficial că a bifat o bornă rotundă de producție: 200.000 de mașini produse și vândute sub sigla R.

Sub-brandul Volkswagen R a fost stabilit ca entitate separată în 2002, iar primul model produs a fost Golf R32, bazat pe a patra generație a compactei germane. Litera R vine de la "Racing", iar scopul diviziei a fost de a dezvolta versiuni ultraperformante ale modelelor existente în gama Volkswagen. În cei 15 ani de existență, Volkswagen R GmbH a construit patru versiuni R ale diferitelor generații Golf care s-au succedat de atunci, dar și variante sportive ale lui Passat (R36), Touareg (R50) și Scirocco.

Primul Volkswagen R: Golf R32 din 2002.

Actuala generație Golf R este disponibilă atât în versiune hatchback, cât și Variant și oferă un motor de 2.0 litri care dezvoltă 310 CP și vine standard cu tracțiune integrală.

Exemplarul numărul 200.000 produs de Volkswagen R este un Golf hatch dotat cu Performance Pack și evacuări Akrapovic.

Mașina a ajuns în garajului lui Keith Williamson, un pasionat britanic care mai are în colecție un Golf 5 R și un Golf 6 GTI.

"Să dezvoltăm și să vindem la nivel global 200.000 de mașini în 15 ani este o reușită mare. Volkswagen R este un business mic, care are doar 350 de angajați. Le mulțumesc personal tuturor celor din echipă, dar și celor din rețeaua de dealeri care ar trebui să fie mândri de atingerea acestei borne", a declarat Jost Capito, directorul diviziei R.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • definiția sportivității absolute.....pentru un client cu dizabilitati

    Si sa mai spuna lumea ca nimic nu e intamplator.

    Ce chestie, domle! tz... tz.... zt....
    5 1
  • Rudolf D.
    Calea cea mai rapida spre un scaun cu rotile?
    Ce chestie! Chiar nu mai stiu aia de la departamentul ala de PR ce sa mai inventeze ca sa-si impresioneze sefii. Ca pe noi... hm.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru