Scandal în Italia: Guvernul a cumpărat 19 Maserati Quattroporte în plină criză

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.11.2011
Ministerul italian al apărării a cumpărat recent 19 exemplare Maserati Quattroporte, deşi ar fi trebuit să se supună noilor măsuri de austeritate.

Esential

19 exemplare Maserati Quattroporte a cumpărat guvernul italian.

Cine credea că doar guvernul român comandă maşini scumpe pe timp de criză se înşeală. Italienii fac acelaşi lucru într-o perioadă extrem de tulbure pentru economia lor naţională, grav afectată de recesiunea europeană.

Ministerul italian al Apărării a comandat nu mai puţin de 19 exemplare Maserati Quattroporte, cu o echipare de top, pentru oficialii guvernamentali. Decizia a stârnit reacţii dure din partea populaţiei, în condiţiile în care ministerul trebuia să îşi reducă bugetul cu 2.5 miliarde de euro în următorii trei ani.

Reprezentanţii opoziţiei în parlamentul italian au acuzat: "Într-un moment în care milioane de italieni sunt afectaţi de criza economică, este justificată decizia ministrului de a cumpără 19 unităţi blindate Maserati pentru flota sa?". Ingazio La Russa, ministrul apărării, a replicat: "Maşinile au fost plătite cu fonduri din bugetul 2008-2009, perioadă în care nu se vorbea despre o reducere a bugetului".

La Russa a susţinut şi că maşinile sunt italiene, deci susţine astfel industria naţională.

Mai mult decât atât, potrivit oficialului, unităţile Quattroporte sunt mai ieftine decât alternativele germane prezente acum pe piaţă.

via | carscoop

Comentarii (4)

  • in ROar fi cel mai normal
    8 4
  • @ian, postezi numai prostii ca de obicei.
    2 6
  • @
    Interesant. Macar statul italian sa gandit sa ii ajute pe cei de la Maserati.
    Daca ar face si guvernul nostru cu marca DACIA =)). Sa vad pe Udrea cu un Sandero :))
    13 0
  • @ScorpyonVAG Exact . Italienii macar sunt nationalisti....
    ai nostrii cumparam Mercedes S si BMW 3 si 5 in loc de Dacia. De...daca nu avem si noi marci consacrate....daca am fi avut si noi marci de talia Mercedes, BMW, Maserati etc, ar fi luat de la noi. Asa luam de la altii.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru