Scandalul Mitsubishi: alte 9 modele sunt implicate în trucarea consumului, inclusiv versiunea japoneză a SUV-ului ASX

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a confirmat că alte 9 modele sunt implicate în scandalul trucării testelor de consum. Printre ele figurează şi SUV-ul RVR, care în Europa este comercializat sub numele ASX.

Mitsubishi a furnizat miercuri noi detalii cu privire la scandalul trucării testelor de consum, după ce anterior a anunţat falsificarea evaluărilor pentru două modele proprii şi alte două produse pentru Nissan.

Trucarea testelor a început în 1991, iar constructorul japonez a anunţat acum că pe lista s-ar putea afla încă 9 modele. Niponii au oferit însă un singur nume nou: Mitsubishi RVR, un SUV comercializat în Japonia care pe piaţa europeană se vinde sub brandul Mitsubishi ASX. Oficialii companiei susţin însă că au trucat testele de consum doar pentru modele comercializate în Japonia, astfel că Outlander şi celelalte modele din Europa sau Statele Unite nu ar fi afectate de acest scandal.

Urmareste Automarket
Şi mai interesant este modul în care Mitsubishi a trucat testele pentru SUV-ul RVR. Astfel, producătorul a "calculat" consumul cu datele unui model de bază, fără să testeze efectiv SUV-ul.
În plus, cifrele oficiale de consum au fost modificate de nu mai puţin de 5 ori de-a lungul anilor cu scopul de a fi mai bune decât cele ale concurenţei directe.

Nu în ultimul rând, Mitsubishi a afirmat că Nissan nu a fost implicată în niciun fel în acest scandal. Ministrul Transporturilor din Japonia este însă nemulţumit de raportul producătorului de maşini, întrucât acesta nu include informaţii complete despre manipularea testelor sau numele complete ale celor 9 noi modele. Anterior, s-a vehiculat că Mitshubishi a falsificat inclusiv consumul de energiei al modelului electric i-Miev.

Via Bloomberg

Comentarii (7)

  • Fara sa fie sub nici o forma vina @AM, pe mine stirile astea deja ma plictisesc. Stiu ca sunt informatii pertinente si dorite de alti cititori, dar pe mine deja nu ma mai intereseaza prea mult.

    Da, e "surprinzator" cum masinile fabricate in japonia, la mama lor, vin cu defecte, nu sunt conforme standardelor, au mintit mai de demult si ma consistent decat VW, etc, Asta poate il mai arde pe vre-un @mascarescu care traieste si respira prin taiota, mazda, si altele, dar efectul noutatii pentru mine a disparut.

    Ceea ce mai remarc este faptul ca in virtutea inertiei, sau a culturii companiei, mitsubishi a mintit nu doar la SUV-urile outlander sau pajero ci si la trotineta electrica. VW a umblat cu cioara vopsita la motorizarea diesel. Astia se pare ca au albit-o pe toata linia.
    43 28
  • madalascule, ce faci tataie, ia explica-ne cum sta treaba? ziceai ceva da carnati, uite ce frumosi cartabosi, hai ia de serveste si zii iti place
    46 4
  • @zarnesteanu
    "vre-un" ? :)))))))))))))))))))))))
    8 0
  • Bogdan
    Daca dau Cautare pe google cu RVR apare modelul ASX nu Outlander!
    1 4
  • Uite ce sa fac. Tocmai aprindeam o ''lumanare'' marelui ''grand'' auto german Folțfagăn. Daca o da faliment maine poimaine, am zis macar sa-i fie ''tarana'' usoara. De caltabosi, nu am auzit. De wursti VW da am auzit ;)
    3 39
  • @Bogdan

    In America ASX se vinde sub denumire de Outlander Sport. Poate de aici confuzia....
    22 0
  • Mascarescu unde esti ? Dai bir cu fugitii ? Minunatele tale masini japoneze uite ce fac.....poporul ala cu ochii oblici care ii venerezi tu se pare ca sunt mai ai dracu ca , carnatarii de nemti !
    33 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru