Scandalul Mitsubishi ia amploare: încă 8 modele au păcălit testele de consum şi nu mai pot fi vândute în Japonia

de Daniel Popescu
Marti, 30.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încă 8 modele Mitsubishi au păcălit testele de consum în Japonia, pe lângă cele 4 anunţate anterior, iar printre ele se află şi SUV-ul Pajero.

Autorităţile din Japonia au anunţat noi informaţii despre scandalul testelor de consum în care este implicat constructorul Mitsubishi, la capătul unei anchete iniţiate în vara acestui an, după ce producătorul a confirmat că a trucat testele pentru 4 modele comercializate în Ţara Soarelui Răsare.

Astfel, Ministerul Transporturilor a dezvăluit că alte 8 modele, printre care se numără Pajero, Outlander şi RVR, au un consum real mai mare decât cel menţionat în datele tehnice ca urmare a nerespectării procedurilor din cadrul testelor oficiale.

La fel ca şi în cazul celorlalte 4 modele care erau disponibile doar pe plan local, Ministerul Transporturilor a decis să interzică vânzarea în Japonia a celor 8 modele, până când Mitsubishi va efectua testele în mod corespunzător. Acest lucru ar putea dura însă câteva săptămâni, suficient pentru ca japonezii să aibă parte din nou de o scădere majoră în vânzări.

"Investigaţia noastră arată că economia de carburant a celor 8 modele era cu cel mult 8.8% şi în medie cu 4.2% mai mică decât cea promovată", se arată într-un comunicat de presă. 

Urmareste Automarket
Scandalul în care este implicată Mitshubishi a izbucnit în luna aprilie, iar producătorul a fost salvat dintr-o situaţie financiară delicată de către conaţionalii de la Nissan, care au cumpărat o treime dintre acţiuni pentru o sumă de circa 2 miliarde de euro.

Ulterior, Mitsubishi a afirmat că a trucat testele de consum din cauza lipsei de resurse financiare pentru a efectua evaluările conform regulamentelor în vigoare.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Mitsu, aduceți-le spre vânzare în Ro. la 1/3 din prețul lor și scăpați de stoc într-un trimestru. Garantat !
    3 2
  • @ivanoff
    @Mafia

    E mai bun sushi afumat decat carnatul nemtesc ??? :DDD
    4 1
  • Viorel
    Eu am un RVR si daca este adevarat ca a poluat mai mult sau consuma mi se rupe atata timp cat circula niste cazane si copai rupte in 10 de BG...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru