Feedback

Scandalul Mitsubishi ia amploare: încă 8 modele au păcălit testele de consum şi nu mai pot fi vândute în Japonia

Publicat Marti, 30.08.2016
de Daniel Popescu
Comenteaza 3
Scandalul Mitsubishi ia amploare: încă 8 modele au păcălit testele de consum şi nu mai pot fi vândute în Japonia - Poza 1
Încă 8 modele Mitsubishi au păcălit testele de consum în Japonia, pe lângă cele 4 anunţate anterior, iar printre ele se află şi SUV-ul Pajero.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile din Japonia au anunţat noi informaţii despre scandalul testelor de consum în care este implicat constructorul Mitsubishi, la capătul unei anchete iniţiate în vara acestui an, după ce producătorul a confirmat că a trucat testele pentru 4 modele comercializate în Ţara Soarelui Răsare.

Astfel, Ministerul Transporturilor a dezvăluit că alte 8 modele, printre care se numără Pajero, Outlander şi RVR, au un consum real mai mare decât cel menţionat în datele tehnice ca urmare a nerespectării procedurilor din cadrul testelor oficiale.

La fel ca şi în cazul celorlalte 4 modele care erau disponibile doar pe plan local, Ministerul Transporturilor a decis să interzică vânzarea în Japonia a celor 8 modele, până când Mitsubishi va efectua testele în mod corespunzător. Acest lucru ar putea dura însă câteva săptămâni, suficient pentru ca japonezii să aibă parte din nou de o scădere majoră în vânzări.

"Investigaţia noastră arată că economia de carburant a celor 8 modele era cu cel mult 8.8% şi în medie cu 4.2% mai mică decât cea promovată", se arată într-un comunicat de presă. 

Urmareste Automarket
Scandalul în care este implicată Mitshubishi a izbucnit în luna aprilie, iar producătorul a fost salvat dintr-o situaţie financiară delicată de către conaţionalii de la Nissan, care au cumpărat o treime dintre acţiuni pentru o sumă de circa 2 miliarde de euro.

Ulterior, Mitsubishi a afirmat că a trucat testele de consum din cauza lipsei de resurse financiare pentru a efectua evaluările conform regulamentelor în vigoare.

Via Reuters


Comentarii (3)

 • vw s-a apucat de făcut cârnați
  Mitsu, aduceți-le spre vânzare în Ro. la 1/3 din prețul lor și scăpați de stoc într-un trimestru. Garantat !
  3 2
 • @ivanoff
  @Mafia

  E mai bun sushi afumat decat carnatul nemtesc ??? :DDD
  4 1
 • Viorel
  Eu am un RVR si daca este adevarat ca a poluat mai mult sau consuma mi se rupe atata timp cat circula niste cazane si copai rupte in 10 de BG...
  3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru