Scăpăm de taximetriştii dubioşi? Cei care nu au cazier judiciar "curat" nu mai pot profesa

de Daniel Popescu
Joi, 28.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taximetriştii sunt obligaţi să aibă un cazier judiciar "curat" pentru a putea profesa, în timp ce managerii companiilor de taximetrie trebuie să aibă cel puţin liceul absolvit.

Aproape fiecare dintre noi poate povesti cel puţin o întâmplare nefericită cu taximetriştii legată de preţul solicitat pe călătorie sau de comportamentul acestora în maşină sau în trafic.

Una dintre explicaţii este că, până în prezent, aproape orice şofer putea deveni taximetrist, întrucât legislaţia era foarte permisivă. Pentru a îmbunătăţi siguranţa călătorilor, Guvernul a decis să introducă o modificare importantă, prin care şoferii care au menţiuni în cazierul judiciar să nu mai poată profesa. Astfel, cei care au fost condamnaţi pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale sau infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri nu mai pot deveni taximetrişti.

"Este introdusă acum condiţia ca practicanţii profesiei de taximetrist să nu aibă menţiuni în cazierul judiciar, fapt ce vine în sensul asigurării siguranţei cetăţeanului şi a practicării profesiei în mod onorabil şi legal", explică Guvernul.

Urmareste Automarket
În plus, managerii companiilor de taximetrie trebuie să aibă cel puţin liceul absolvit pentru a putea conduce o astfel de firma, chiar dacă nu au absolvit şi examenul de bacalaureat.

Aşteptam cu interes şi o lege care să impună un standard minim de curăţenie în maşinile utilizate pe post de taxi.

De altfel, condiţiile relativ precare ale industriei de taximetrie au condus şi la apariţia în Bucureşti a celor de la Uber, care operează un serviciu de transport de persoane în regim de ride-sharing.

Via Profit

Comentarii (5)

  • da' absolvirea unei scoli a bunelor maniere special pentru taximetristi pe cand?

    Adica cateva chestii de baza sa le retina:
    - nu claxonati ca plavanii; nu e nimeni obligat sa plece de pe loc in scartait de roti de la semafor
    - nu aruncati chistoacele, linguritele si paharele de cafea pe jos. Dupa parcurile pline de rahatii de la patrupedele proprietate a mandrilor stapani sunt cele mai mizerabile locuri ale unui oras. Astea plus "varsatoarea".
    - nu flegmuti zona de taxare. O puteti face in casa, dimineata cand va uitati in oglinda.
    - largiti-va vocabularul si renuntati la: shefule, date'n puii mei de..., sofer de uichend, bai moldovene, asta e din provincie, etc

    ...si lista e deschisa
    16 0
  • Am mers si cu taximetrist TIGAN, insa omul era cu bun simt.
    Nu ma intereseaza ce cazier are, fiecare om merita o noua sansa ca sa se integreze in societate, iar atata timp cat totul este ok eu n-am nimic impotriva.
    Totusi, daca as fi femeie mi-ar fi frica, dar asa, de cele mai multe ori sunt mai mare decat taximetrisul :))
    3 2
  • @S :)

    culoarea pielii n-are nici o treaba. Nu ma poate convinge nimeni de contrariu.

    Probabil ca multi dintre noi (astia albii) ne consideram cu un cap mai sus....preconceptii, prejudecati si idei cretine....Adevarat ca m-a luat prin surprindere individul tigan care si-a luat copilul (sa fii avut 8-9ani?) de guler invartindu-l ca pe o pana si aratandu-i ambalajul de la gogoasa si apoi cosul de gunoi aflat mai acolo.

    Dar cum ziceam....preconceptii.
    5 0
  • aleics
    Am mers cu taximetristi , am prieteni taximetristi , de ambele '' coloraturi '' sa zic asa , dar balanta inclina spre cei '' mai colorati'' in materie de curatenie , bun simt macar cat esti in masina . Dar nesimtirea fata de pietoni si ceilalti participanti la trafic , fata de locul unde asteapta clientii ( de obicei pe colt de strada pe trecerea de pietoni , sau pe singura portiune nebaltita de apa )este un criteriu de baza la angajare , banuiesc .
    6 0
  • Nu am nici o problema daca urc in taxi condus de un fost puscarias, nu conteaza pentru ce a fost inchis, dar cu conditia ca acesta sa fi trecut printr-o scoala de corectie intensa, sa regrete lucrul rau facut si eventual sa aiba pe cineva care sa il supravegheze o perioada.

    La fel de bine poti gasi un taximetrist fara cazier, dar sa te trezesti la mama dracu in afara buc, cu usa incuiata si soferul invartind de un cutit cu mana stanga in timp ce conduce.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru