Scaun inovativ pentru copii

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.12.2006
O companie nordica a inventat un scaun pentru copii care nu trebuie schimbat odata cu inaintarea in varsta a copilului datorita sistemului unic de prindere.

Eureka, o echipa europeana de cercatatori din Peninsula Scandinava, a dezvoltat un nou scaun pentru copii botezat Klippan Isofix Safety System (KISS). Marea gaselnita este reprezentata de faptul ca scaunul poate fi utilizat pe copii de pana la trei ani fara ca acesta sa fie schimbat odata cu cresterea varstei copilului datorita modului unic de instalare.

Noul scaun este, potrivit cercetatorilor nordici, foarte usor, are un pret rezonabil si este orientat cu spatele spre scaunul pasagerului din fata, aceasta metoda de amplasare fiind considerata mult mai sigura. Noul scaun poate fi atasat utilizandu-se noile sisteme Isofix dezvoltate de constructorii auto care incorporeaza o legatura rigida intre scaunul copilului si locul de pe bancheta.

"Pe langa faptul ca est mult mai solid, noul scaun elimina complet riscurile unei instalari incomplete sau inadecvate, una dintre principalele probleme ale produselor de acest tip care se instaleaza cu ajutorul centurii de siguranta a locului pentru adulti", afirma comunicatul Eureka.

Unul dintre avantajele noului scaun este reprezentat de instalarea foarte rapida. Astfel, cele doua puncte de ancorare de pe bancheta posterioara se ataseaza celor doua bare de sub scaunul scaunul copilului.

"Marea problema a scaunelor conventionale este faptul ca instalarea acestora este foarte complicata, de multe ori ele fiind compuse din mai multe parti separate", spune Bror Martin, unul dintre membrii echipei de cercetare. Acesta continua: "Exista diferite scaune pentru diferite categorii de varsta si ele nu se pot instala corect in toate masinile. Utilizarea inadecvata a scaunului pentru copii este la fel de grava ca nefolosirea lui. In cazul lui KISS vorbim de doar un mod de instalare, reducand evident orice risc".

Produsul este deja comercializat in Europa sub numele Duologic KISS si costa in jur de 400 de euro. Compania producatoare a stabilit insa contacte directe cu producatorii auto, unii dintre acestia urmand sa includa scaunul KISS ca echipament original al modelelor produse.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru