Scaunul auto al viitorului imaginat de Lexus: spătar cinetic care se adaptează la forma corpului şi forţele externe

de Daniel Popescu
Duminica, 18.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a prezentat conceptul unui scaun auto revoluţionar capabil să se adapteze la forma şi masa şoferului, dar şi la forţele externe, pentru a menţine confortul şi vizibilitatea la volan.

Într-o perioadă în care constructorii auto lansează concepte pe bandă rulantă pentru maşinile electrice care vor "invada" şoselele până în 2020, cei de la Lexus se gândesc mai ales la confortul şoferilor şi pasagerilor.

Astfel, brandul de lux al celor de la Toyota a dezvăluit conceptul unui scaun auto care are potenţialul de a revoluţiona confortul şoferilor la volan. Botezat intuitiv Lexus Kinetic Seat Concept, scaunul auto se adaptează la formele şi masa şoferului, dar şi la forţele externe generate în timpul accelerării şi frânarii, pentru a oferi în permanenţă confort şi vizibilitate bună. Energia cinetică generată permite spătarului să se mişte pentru a menţine coloana vertebrală în poziţia optimă pe parcursul călătoriei.

Urmareste Automarket
Trecând peste aceste detalii mai mult sau mai puţin ştiinţifice, scaunul auto atrage atenţia din punctul de vedere vizual în special datorită tapiţeriei în formă de pânză de păianjen, cu "ochiuri" care se răspândesc radial din centru spre partea din spate.
Şi asta nu este totul: tapiţeria este creată din materiale de mătase sintetică, astfel că protejează mediul înconjurător, întrucât nu foloseşte produse derivate din petrol, iar în acelaşi timp absoarbe şocurile foarte bine.

Lexus Kinetic Seat Concept va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie.

Via Motorward

Comentarii (6)

  • Avand in vedere ca masinile viitorului vor fi electrice si autonome, scaunul viitorului va fi "scaunul electric" :P (pt cine intelege mesajul)
    4 5
  • mda o treaba buna si utila spre deosebire de toate gatgeturile electronice care cica te testeaza si te consiliaza,te informeaza iti distrage in fapt atentia de la condus...eu ,care am probleme foarte serioase cu spatele nu rezist sa conduc mai mult de 2-3 sute de km as cumpara o masina cu un astfel de scaun fie si alta marca nu doar lexus
    12 0
  • Și vechiul Fiat Panda a avut un scaun asemănător. E drept, mai ieftin, mai rudimentar, dar se mula cumva pe corpul șoferului.
    1 6
  • Serios? Si eu aveam pe Dacie HSD ca pe Lexus.
    0 3
  • Asta de inventie. Pentru cei cu probleme cu spatele, scaunele sunt o mare problema. Am nimerit scaune ingrozitoare inclusiv pe seria 5, nu mai zic de masinile ieftine gen Ford Transit sau Octavia Tour, adevarate produse pentru masochisti. Sunt asa de prost facute incat iti vine sa il bati pe inginerul care a proiectat asa ceva.

    Recomand scaunele AGR (Aktion Gesuende Ruecken), se gasesc deocamdata doar pe Opel, VW sau Mercedes, sunt dumnezeiesti, arata excelent si nu inteleg de ce nu le au mai multi producatori. Merita fiecare banut.
    1 0
  • Sau iti poti cumpara un Citroen C5 si-o sa poti merge de la Craiova la Viena (900km) intr-o singura zi cu 3 opriri (din care una a fost la vama Nadlac) si ajungi cu un spate care mai duce si-o plimbare nocturna.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru