Schimbare de strategie: noul BMW X5 se lansează anul viitor şi va folosi aceeaşi platformă ca Seria 7

de Daniel Popescu
Vineri, 15.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui BMW X5 va fi lansată anul viitor şi va împrumuta platforma Cluster Architecture de pe BMW Seria 7.

Actualul BMW X5 şi-a făcut apariţia cu numai trei ani în urmă, însă constructorul german se pregăteşte deja pentru o nouă generaţie.

Presa internaţională anunţă că următoarea generaţie este deja în plin proces de dezvoltare şi va apărea chiar anul viitor, ca urmare a unei schimbări de strategie care prevede inclusiv utilizarea platformei Cluster Architecture (CLAR), disponibilă pe cel mai luxos model din gama, Seria 7.

Întrucât aceasta utilizează o combinaţie de oţel, aluminiu şi fibră de carbon, SUV-ul ar putea avea cu până la 50 de kilograme mai puţin decât actuala generaţie. La fel ca şi Seria 7, viitorul BMW X5 va fi oferit cel mai probabil atât în versiune cu tracţiune spate, cât şi în varianta cu tracţiune integrală.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere al motorizărilor, noul X5 va include cel mai probabil şi un motor de 3.0 litri cu şase cilindri, o nouă unitate biturbo V8, dar şi un motor V12 de 6 litri.
In plus, nu este exclus ca la un moment dat să apară şi o versiune hibridă.

Alte modele care vor utiliza în viitor platforma CLAR sunt BMW Seria 3 şi BMW Seria 6, în timp ce viitorul model BMW X7 va folosi o versiune puternic modificată a acestei platforme. "Dacă pui X5 şi X7 unul lângă celălalt, asemănările sunt mici în termeni de ampatament şi celelalte lucruri. Nu ne vom limita la extinderea ampatamentului", explică directorul de vânzări şi marketing Ian Robertson.

Via Autocar, Motor1

Comentarii (12)

  • ciacky
    nu ar avea cum sa vina in 2017 de vreme ce modelul actual nu a avut facelift.
    8 12
  • Sper sa gaseasca o solutie mai buna decat cea folosita pentru spatele actualei generatii.
    10 4
  • E normal, deoarece x5-ul actual este extrem de hidos. Daca il pui langa un Range Rover sau chiar un Touareg o sa vedeti cat de "bine" arata.
    Modelul anterior era superb, semana a BMW. Chiar si modelul vechi, a fost candva o masina foarte frumoasa.
    20 3
  • @ScorpyonVAG
    Asa e ! X5-ul actual e facut mai din topor. Doar la interior a evoluat in bine si la partea tehnica. E nevoie de o generatie complet modificata care sa il faca din nou regele suv-urilor. Sau ma rog...sav cum le place lor sa zica !
    13 3
  • DRACOBETE
    @ScorpyonVAG, Nu il poti pune langa Range Rover fiidca nu fac parte din aceeasi clasa. Poate langa RR sport...
    3 3
  • @Scorpionul. plicticos
    Aici inti dau dreptate amice, X5-ul nou arata execrabil , iar pus langa noul RX nici la interior nu sta prea bine.
    5 7
  • Adrian_68
    X5-ul din 2008-2013 e superb decat asta nou, pacat ca bmw-urile noi X3, X4, X5, X6 au ajuns sa fie urate cu spume, nu o spun cu rautate dar cei de la bmw si-au batut joc de modele sa le faca urate, generatii vechi X3, X5 si X6 arata bine. De ex. X1 noua generatie e mult mai bine la cum arata la design, interiorul e foarte ok. Sper ca noul X5 sa arate mai bine, nu hidos..
    9 2
  • @@Scorpionul. plicticos
    Madalinescu prostulescu......decat RX-ul ala mai bine imi cumpar Duster si sunt mai fericit si multumit. Nici gratis nu as lua RX_ul !
    10 9
  • Nu inteleg aceasta strategie. Nici macar facelift nu are
    1 4
  • NO NAME
    LOL LOGIC CA VIITOAREA GENERATIE BMW X5 nu are cum sa vina mai devreme deoarece actuala generatie nu a primit retusuri[falcelift] in 2017 probabil urmatoarea serie BMW x5 va mai intarzia lansarea sa si se va face in serie dar mai tarziu 3 sau 4 ani adica prin 2019 sau 2020 va sosi noua generatie bmw x5 suv si va diferi umpic de modelul anterior si va prelua liniile prototipului limuzina BMW Vision Future Luxury !
    1 2
  • Actualul BMW X5 foloseste fix acelasi sasiu/platforma ca vechea generatie(2006-2013), practic BMW X5 F15 este al treilea facelift al generatiei lansate in 2006.

    Insa incredibil de performanta masinarie de marketing a BMW a reusit sa inoculeze ideea ca actualul X5 reprezinta a treia generatie a modelului si nu un facelift al facelift-ului din 2010, cea mai mare parte a mecanici este comuna cu cea a modelelor produse intre 2010-2013..pe modelul manariei VAG..

    Este foarte rational sa inlocuiasca actualul model cu o noua generatie si nu pt ca nu ar putea sa vanda in continuare foarte bine actuala generatie care este de fapt un model vechi de 10 ani, ci pt ca producerea de masini pe platforme diferite impune costuri mult mai mari, si deci profituri mai mici.
    6 1
  • @ciacky
    actualul BMW X5 este depasit categoric, la toate capitolele, de Audi Q7, momentan cea mai buna masina din segment...

    Se pare ca bavarezii nu pot indura asta la nesfarsit si au luat o hotarare inteleapta, un model nou pe nepusa masa.

    PS: Ar face bine sa-si acrediteze scaunele la AGR, e cam rusinos la nivelul asta sa umblii cu jilturi neacreditate
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru