Schimbare de top la GM Europe: şeful Opel preia compania de la Nick Reilly

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.11.2011
Nick Reilly, actualul şef GM Europe, se va retrage la finalul acestui an din poziţia pe care o deţine. În locul său vine preşedintele Opel.

General Motors a anunţat astăzi, într-un comunicat oficial, că preşedintele biroului european al companiei (GM Europe) se va schimba începând cu 1 ianuarie 2012. Actualul şef al GM Europe, Nick Reilly, se va retrage după 37 de ani de activitate, urmând să-i lase locul preşedintelului actual al celor de la Opel, Karl-Friedrich Stracke (foto).

Stracke nu-şi va părăsi poziţia de CEO deţinută la Opel, urmând să conducă atât brandul german, cât şi biroul european General Motors, sub care Opel îşi desfăşoară activitatea pe continent. În acelaşi timp, Reilly va rămâne în poziţia de consultant până în luna martie.

Nick Reilly (61 de ani) a fost adus de GM în fruntea GM Europe în anul 2009, după ce compania americană a renunţat la ideea de a vinde Opel. Reilly a reuşit să impună un plan de redresare care a făcut ca GM Europe să-şi revină din perioada nefastă ante-2008. Chiar dacă anul trecut a pierdut circa 1.1 miliarde de dolari, GM Europe va reuşi să revină pe zero în 2011, prognozele arătând că 2013 va fi anul în care compania va înregistra profit.

"Nick Reilly a răspuns prezent la fiecare cerere pe care GM a avut-o.

S-a întors în Europa şi a condus cu succes renaşterea operaţiunilor noastre din acea zonă într-una dintre cele mai tumultuoase perioade din istoria companiei. Karl Stracke are o experienţă imensă la nivelul produselor şi a dat dovadă faptului că lucrează excelent în echipă", a declarat Dan Akerson, directorul General Motors, în comunicatul care anunţă schimbarea din fruntea companiei.

Comentarii (1)

  • Anonim
    E o dovada concludenta ca marcii nu prea ii merge bine la nivelul vanzarilor. Ce imi plac comunicatele multinationalelor, te fac sa te simti mandru si cand iti dau un sut in dos!
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru