Schimbare în conducerea BMW: şeful departamentului de producţie va deveni CEO-ul mărcii

de Sebastian Toma
Marti, 09.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii BMW au anunţat astăzi o schimbare importantă la conducerea mărcii din Munchen. Norbert Reithofer, actualul CEO, va fi înlocuit anul viitor de Harald Krüger, şeful departamentului de producţie al mărcii.

Esential 9 ani este durata mandatului lui Norbert Reithofer la conducerea mărcii BMW.
Norbert Reithofer, actualul CEO al BMW, se va retrage din postul său în data de 13 mai 2015, anunţă reprezentanţii mărcii germane. În locul său va veni Harald Krüger, actualul şef al departamentului de producţie BMW. Reithofer va fi propus pentru postul de şef al consiliului de supraveghere al BMW Group, urmând să-l înlocuiască pe Joachim Milberg în această funcţie. Mutarea din 13 mai 2015, data la care este organizată întrunirea anuală a acţionarilor, va marca sfârşitul a nouă ani de mandat al lui Norbert Reithofer la conducerea BMW.

BMW l-a nominalizat pe Klaus Froehlich în poziţia de şef al departamentului de dezvoltare al mărcii, mutare care a avut deja loc după ce Herbert Diess a plecat la Volkswagen. Froehlich s-a alăturat mărcii BMW în 1987 şi a fost responsabil de gamele mici şi medii ale mărcii din Munchen înainte de ultima sa promovare.

El este Harald Krüger, viitorul CEO al BMW.
(foto: Getty)

Urmareste Automarket
Înlocuirea lui Norbert Reithofer de la conducerea mărcii BMW este făcută din motive de vârstă, marca germană având o regulă internă care limitează vârsta directorului general la 60 de ani. Zvonurile precedente privind înlocuitorul lui Reithofer pe postul de CEO îl anunţau pe Krüger drept cel mai potrivit pe acest post datorită experienţei şi a studiilor sale, precum şi datorită vârstei sale, fiind cel mai tânăr dintre toţi candidaţii eligibili din companie. Krüger are 49 de ani împliniţi în 2014 şi s-a alăturat mărcii BMW în 1992.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru