Schimbări în Grupul VAG: Volkswagen, Skoda și Seat se vor adresa unui public țintă diferit bazat pe 14 tipuri de clienți

de Daniel Popescu
Vineri, 13.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandurile Volkswagen, Skoda și Seat vor beneficia în viitor de diferențe mai mari pentru a se adresa unui public tinta diferit pe baza a 14 tipuri de clienți identificați pe piața europeană.

Grupul Volkswagen a organizat joi seară la sediul din Wolsburg o întâlnire cu circa 400 de manageri din Europa pentru a găsi o soluție la conflitul intern izbucnit între brandul principal și Skoda.

Nemulțumiți de ascensiunea constructorului din Cehia, o serie de manageri au solicitat ca Skoda să mute parțial producția în uzinele Volkswagen din Germania și să plătească sume mai mari pentru tehnologiile licențiate de la compania-mamă.

Niciuna dintre aceste măsuri nu se va aplica însă în viitorul apropiat, întrucât Grupul Volkswagen mizează pe o strategie diferită pentru a liniști apele din cadrului companiei. Astfel, Grupul Volkswagen a împărțit piața europeană în 14 tipuri de clienți, iar brandurile de volum Volkswagen, Skoda și SEAT vor fi mai bine diferențiate pentru a se adresa doar anumitor categorii de clienți.

"Provocarea principală este să avem o acoperire perfectă a pieței cu teritorii clare pentru branduri. Trebuie să folosim mai bine decât până acum sinergiile pe care le oferta alianța noastră unică de branduri.

Poziționarea brandurilor a făcut valuri recent și uneori este o provocare să echilibrăm interese diferite", a explicat Matthias Mueller, CEO-ul Grupului Volkswagen.

Acesta nu a oferit încă detalii concrete despre schimbările pe care le vor suferi cele 3 branduri pentru a se diferenția mai bine. În schimb, acesta a menționat ca strategia de diferențiere a brandurilor va fi aplicată ulterior și pentru Audi și Porsche, dar și pentru alte regiuni ale lumii.

În plus, Volkswagen anticipează o reducere semnificativă de costuri ca urmare a faptului că Audi și Porsche vor folosi platforma comună PPE, în condițiile în care în prezent fiecare constructor are propria platforma.

Via Automotive News

Comentarii (10)

  • Nemtii se bat de zor cu francezii pentru locul I la socialisme. Stiam ca francezii sunt socialisti, stiam ca nemtii sunt niste cu**e de oameni, dar nu credeam ca le-ar putea trece prin cap asa ceva. Sunt convins insa ca sindicatul din VW, cel care e vinovat si de Dieselgate in mod indirect, sindicatul ala a venit cu asemena idei cretze. Adicatelea sa nu ne atace nimeni in vreun fel veniturile noastre grase si drepturile nesimtite pe care le-am dobandit prin lupta de clasa. Incredibil in ce hal s-a ajuns. Si ceea ce e si mai incredibil e ca dupa toate mizeriile astea, se revolta imporiva capitalismului. Capitalismul e de vina, vezi bine. Din cauza capitalismului o sa se duca toata cosmelia UE pe apa Sambetei, nu din cauza lor, cu idelie lor cretin-socialiste si cu drepturile la leneveala pe bani cat mai multi. Stiu, o sa spuneti ca nu lenevesc. Nu stiti despre cine e vorba. Am lucrat in Germania si cu nemti in Ro. Nu am vazut putori mai mari decat ei si francezii.
    Cat priveste Skoda, un mare Bravo! Bravo lor! Sa nu-mi spuneti ca tot vw e si acolo. Nu e, sunt echipe diferite. Strategia macro e unica pe enterprise. Strategia micro si-o fac fiecare. Dovada cea mai buna e ca s-a ajuns la discutii ca cele povestite in articol. Abia ACUM ma bucur ca Dacia nu e a VW. Dupa vanzarile fulminante de Duster le-ar fi trebuit sa mute toata productia pe undeva prin fosta RDG si sa ne lase cu buzele umflate, parca vad.
    24 10
  • @PMC Bine ca suntem noi romanii perfecti lol
    8 7
  • @PMC- dac francezii si nemtii sunt cele mai mari putori si sunt unde sunt imagineaza-ti cum suntem noi. Fiecare natie o sa incerce sa castige cat mai mult prin toate mijloacele, numai noi am ramas asa cum am fost, asa ca ar trebui criticati altii cand o sa fim prin preajma lor (economic vorbind). In egala masura daca asa gandesti tu, iti respect opinia, dar nu sunt de acord cu ea. Iar socialismul nu e asa de rau cum incearca toata suflarea vestica sa o arate, are la fel de multe defecte dar si calitati ca si capitalismul. Intr-o tarile civiizate din nordul Europei mai toti sunt socialisti intr-o oarecare masura si au cel mai ridicat nivel de viata. Iar leneveala este asimilata in informatia genetica mai mult decat crezi. Iar noi romanii suntem foarte lenesi si delasatori. Vezi ca am folosit "noi" pentru ca oriunde am fost si locuit, tot roman o sa fiu. Si incerc in fiecare zi sa fiu mai civilizat si mai deschis la minte pentru a deveni o persoana mai buna. Este ceea ce in umila mea opinie ne lipseste la cei mai multi. Pentru ca avem una dintre cele mai frumoase si bogate ( bogate ca si resurse si potential ) tari pe care le stiu, si stiu foarte multe. Asa ca in momentul in care cade gardul pe noi si nu avem tencuiala la case si WC-ul in fundul curtii este inca la moda ar trebui sa renuntam la a ne uita in curtea altora mult mai avansati decat noi si mai civilizati ( stiu, au si ei o gramada de uscaturi si idioti) si sa incercam sa facem ceva in tara aia, sa refuzam sa mai votam aceiasi politicieni dobitoci ( indiferent de partid), sa punem oisul la treaba in ograda fiecaruia si in mai putin timp decat crezi am trai mult mai bine indiferent daca am fi socialisti convinsi sau capitalisti. Cu mentiunea ca nu incerc sa am o discutie contradictorie, doar imi exprim o parere.
    18 0
  • Dumitru
    Asta da precizie si rigoare germana!

    Stim acum ca sunt exact 14 tipuri de clienti. Adica 14 categorii diferite in functie de varsta, educatie, preocupari, venituri, nationalitate, gen (nu cutez sa ma gandesc ce alte criteria au fost luate in calcul).

    Mi se pare fascinant cat au muncit echipele de marketing si agentiile specializate pentru a se ajunge la acest rezultat atat de precis...

    Nu ma intreb cati bani s-au cheltuit pe studiul asta, si le doresc sincer sa le fie de folos.

    O singura nedumerire am: bizonul roman figureaza printre cele 14 categorii? Si daca da, ce marca ii este destinata in noua strategie VW?
    11 0
  • inexorabil
    @Dumitru, te referi la incorigibilii coca & piți? Tocmai când ȋmi imaginam (naiv) că ar putea dispărea “inevitabil” aceste “specii”, pe fondul instaurării tehnologismului, care – nu-i așa? – ne nivelează pe toți, am fost martorul unor flegme și ȋnjurături scabroase, lansate pe geamul lăsat al unei ghermănoase “premium” la adresa unui românache “imprudent”, care deschisese, ce-i drept, cam larg ușa șoferului, dar nu ȋn așa fel ȋncât să pericliteze bolidul care trecea, pe alături, cu eminențele tuciurii la bord.

    Ȋn definitiv, omul sfințește mașina, nu invers :D
    4 5
  • @Alpine77 Socialismul e integrat in capitalism in vest. Vezi PS, SPD sau Labour. Acolo exista alternanta la guvernare. Chiar si partidul democrat din SUA e socialist, republicanii fiind de dreapta - conservatori. Lumea confunda socialismul vestic cu fostul socialism estic care de fapt era comunism.
    4 2
  • Ce spun eu si ce se intelege... Tot ce am scris sunt lucruri reale, vazute de mine la fata locului. Nu pot sa inteleg in continuare placerea cu care va injurati pe voi si pe ai vostri. Nu suntem perfecti, dar cine e? Noi le avem pe ale noastre, dar suntem mult mai ok decat altii din anumite puncte de vedere. Tot asa cum altii sunt mai buni ca noi in anumite zone. E NORMAL sa fie asa. Eu insa ma refeream la articol. Autoinjuratul vesel nu ne ajuta cu nimic. Lasa ca altii se lauda chiar si cand dau in gropi de prosti ce sunt. Noi ne injuram intr-una pentru ca asa am vazut la televizor si am citit pe internet, asa spun toti marii ziaristi de la noi, ca suntem ultimii oameni. Ceea ce e cat se poate de fals si creeaza un exod continuu al oamenilor capabili din Romania, ca vorba aia, daca tara ta pute, daca totul e pe dos, "ca la noi la nimeni", nu poti decat sa pleci daca ti se iveste ocazia.
    4 5
  • Mai voiam sa adaug ca observ din nou ca nivelul general de ignoranta in ce priveste termeni fundamentali de sisteme socio-economice e asa de mare incat in mod normal nu ar trebui sa povestiti despre asa ceva inainte sa va puneti la punct, cu cartea in mana.
    2 7
  • @PMC E o vorba: Te cred ca si eu mai mint.

    Crezi ca tu esti singurul care ai vazut straini la fata locului? Nu mai traim in perioada dinainte de '89 ca o tara vestica sa fie ceva inaccesibil sau un strain capitalist sa fie un alien cu care n-ai voie sa vorbesti.

    Mai e o vorba: Cand doi iti zic ca esti beat, te duci sa te culci. Hai noapte buna!
    2 1
  • @Andy-din nefericire indiferent de sistemul social-economic scenariul este acelas: natura umana isi arata fata urata si face ce stie mai bine. Peste tot in lume ai politicienii care au de platit inapoi celor care i-au ajutat sa ajunga acolo si in acel moment toate ideile marete cu care au pornit la drumul politic dispar usor. Iluzia ca ei conduc este gresita. In spate sunt corporatii, familii cu influenta, banci care la cel mai mic semn de rebeliune distrug orice farama de rebeliune. Asa este si in America si in Germania si in Romania si in Congo. In unele locuri mai discret, in unele mai pe fata. Asa ca discutiile politice nu cred ca isi au rostul.
    @PCM-am locuit in Franta, Africa de Sud si acum in Manhattan, New York si am fost in 47 de tari din care multe in repetate randuri si pe perioade substantiale (imi cer scuze pentru enumerare, nu a fost pentru a epata, ci pentru a releva o opinie formata obiectiv). Nu vad unde a fost o injuratura la "ai nostri" in ceea ce am spus. A fost o parere personala sprijinita de realitatea economica a tarii( de acolo a pornit discutia). Si daca spui ca noi suntem mai Ok decat vesticii din anumite puncte de vedere as vrea sa stiu care sunt alea (vorbim dpdv economic strict). Cred ca singurul mod de a progresa este de a fi obiectiv cu pozitia si situatia curenta pentru a putea creiona urmatorul pas inainte. Cred ca putem fi o tara intre primele 25 ale lumii daca exploatam corect tot ceea ce avem disponibil si corelat cu dimensiunea tarii ar fi extraordinar. Dar in momentul de fata suntem la ani lumina de cei pe care i-ai enumerat tu mai sus. Si daca este un lucru cu care sunt de acord cu tine este dezinformarea cu situatia si statutul de a fi roman in Romania care nu este nici pe departe atat de rau pe cat este vehiculat in tara. Dar din nefericire cei care pleaca mai niciodata nu se intorc pentru ca EXISTA o diferenta de posibilitati fata de ceea ce toti lasa acasa. Asa ca trebuie reversat exodul acela de care vorbesti tu dar cu realitati nu cu vorbe. Eu si multi ca mine s-ar intoarce pentru ca orice ar fi si oricat succes as avea pe unde merg, tot acolo o sa fie tara mea. Dar doecamdata mai putine vorbe si polemici si mai multe fapte. Si fiecare ar trebui sa inceapa cu propria persoana si mediul sau . Si dupa aceea o sa ne punem si cu nemtii si cu francezii si cu cine vrei tu dar deocamdata nu putem ca nu existam( din vina noastra ( a mea si unora ca mine ca am plecat si nu am incercat mai mult acolo si a multora ramasi ca sunt blazati si delasatori si lenesi).
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru