Schițe noi pentru conceptul Volkswagen ID Roomzz: SUV-ul electric va sosi în Europa în 2024

de Daniel Popescu
Luni, 08.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat două schițe noi cu conceptul SUV-ului electric ID Roomzz, care scot în evidență designul părții din din spate și interiorul.

Volkswagen a anunțat la începutul lunii aprilie că va lansa un nou concept electric în 16 aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Pe numele său ID Roomzz, conceptul electric este un SUV care urmează să fie lansat în versiune de serie în 2021 pe piețele din China și Statele Unite, înainte de a fi disponibil în Europa în 2024.

La vremea respectivă, constructorul german a publicat două schițe cu designul părții frontale, iar acum a oferit pe rețeaua de socializare Twitter două noi imagini. Prima dintre ele scoate în evidență spatele conceptului, care beneficiază de stopuri prelungite care se unesc practic în zona centrală. "ID Roomzz demonstrează cum credem că va arăta SUV-ul viitorului. Experiența utilizatorilor va fi intuitivă și naturală", afirmă Klaus Bischoff, șeful departamentului de design al celor de la Volkswagen.

Cea de-a doua schiță este cu interiorul, iar imaginea este una sugestivă pentru modelele de serie ale viitorului: un ecran de mari dimensiuni înlocuiește aproape toate butoanele fizice.

"ID Roomzz reprezintă o piatră de temelie în privința conectivității și a interiorului cu un concept nou pentru scaune, materiale exclusive și setări individuale pentru lumină", menționează Volkswagen.

Volkswagen ID Roomzz va fi echipat cu sisteme autonome de nivel 4 din 5, iar presa internațională speculează că sistemul de propulsie va fi împrumutat de la conceptul ID Buzz.

Acesta din urmă este echipat cu două motoare electrice capabile să ofere 374 CP și o baterie de 111 kWh. În aceste condiții, autonomia ar urma să ajungă la 600 de kilometri.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru