Scoateți batistele: BMW M5 se pregătește de pensionare și ne spune ”Adio” cu o ediție de 600 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 22.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW M5 se pregăteşte de retragerea de pe piaţă cu o versiune specială Competition Edition de 600 de CP, care ajunge de la 0-100 km/h în numai 3.9 secunde.

BMW M5 a primit o nouă versiune specială înainte de retragerea celei de-a cincea generaţii de pe piaţă, iar aceasta va fi disponibilă la nivel global într-o serie limitată la numai 200 de unităţi.

Pe numele ei complet BMW M5 Competition Edition, versiunea specială impresionează în special prin performanţe: este echipată cu un motor biturbo de 4.4 litri care generează 600 CP cu un cuplu de 700 Nm, în timp ce acceleraţia de la 0-100 km/h are loc în 3.9 secunde. Constructorul german nu a furnizat detalii despre viteza maximă, însă cel mai probabil aceasta este limitată electronic la 250 km/h.

Urmareste Automarket
Din punct de vedere al designului, M5 Competition Edition iese în evidenţă prin jantele Jet Black de 20 inch sau diverse elemente din gama M Performance, inclusiv la nivelul eleronului spate, a capacului rezervorului sau a grilei tradiţionale.
Opţional, BMW oferă şi frâne din carbon şi ceramică pentru performanţe mai bune.

La interior, germanii au optat pentru inserţii de fibră de carbon şi tapiţerie din piele, în timp ce sistemul de sunet este asigurat de Bang & Olufsen şi are o putere de 1.200 W.

Dintre cele 200 de unităţi, 100 de unităţi vor veni vopsite în negru, în timp ce restul de 100 vor fi albe. În Germania, nouă ediţie specială va avea un preţ de 129.500 de euro.

În aceeaşi zi, BMW a anunţat disponibilitatea ediţiei speciale M5 Pure Metal Silver în Statele Unite. Lansată iniţial în Africa de Sud în toamna anului trecut, această ediţie este disponibilă în Statele Unite în numai 50 de unităţi şi are acelaşi motor ca şi ediţia specială internaţională BMW M5 Competition Edition. 

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru