Scolile de soferi din Anglia ar putea fi obligate sa predea cursuri de trecere peste calea ferata

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 11.03.2010
Numarul mare de accidente mortale inregistrate in 2009 de politia rutiera din Marea Britanie la trecerile la nivel de cale ferata determina implementarea unor noi cursuri pentru cei care invata sa conduca.

Autoritatile din Marea Britanie au intrat in alerta dupa ce au constata ca numarul accidentelor produse din vina soferilor la trecerile la nivel cu calea ferata au crescut simtitor in cursul anului trecut. Conform statisticilor publicate de Network Rail, echivalentul Cailor Ferate Romane, soferii britanici au fost implicati anul trecut in nu mai putin de 3200 de incidente in momentul trecerii liniilor de tren, in cele 14 coliziuni serioase inregistrate rezultand 13 morti. Mai mult, soferii care incearca acest tip de trecere fara sa se asigure au scapat ca prin urechile acului in alte 145 de cazuri.

"Din pacate, prea multi soferi joaca ruleta ruseasca cu trenuri care au cateva sute de tone. Nu evalueaza corect pozitia pe care o au in raport cu respectivele trenuri iar lipsa de prudenta le vine de hac. Am anuntat scolile de soferi ca foarte multe vieti ar putea fi salvate daca soferii ar invata inca de la baza cum sa se comporte la trecerile la nivel de cale ferata", sustine presedintele Network Rail, Iain Coucher.

Conform politiei feroviare din Anglia, propunerea Network Rail va fi luata in considerare de toate scolile de soferi din Regat, acestea urmand sa fie obligate sa includa cursuri obligatorii de educare a soferilor in legatura cu acest subiect.

via | Network rail

Comentarii (2)

  • Hunter
    Iar scolile de soferi din Romania ar trebui obligate sa predea CURSURI...punct !!!
    4 0
  • Teribilistul tot teribilist ramane
    Intr-o frumoasa zi de vara, 2 baieti si 2 fete mergeau la plimbare cu un autoturism si apropiindu-se de calea ferata, soferul vede ca vine trenul (era fara bariere deoarece nu erau pe un drum principal) si opreste masina pe mijlocul liniei ferate sa-i sperie p-astia din masina. Fetele s-au speriat de moarte, insa fiind o gluma proasta, teribilistul a pornit pana sa vina trenul. E un inconstient ca putea sa-i moara motorul sau sa nu-i mai porneasca masina, a avut noroc si ca era un personal (deci nu avea mare viteza). Asa ca se pot face cursuri cate vor , pana nu o vor pati o data, nu se vor linisti astia sa treaca aiurea peste linia ferata
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru