Scumpiri-record la motorină şi benzină în toată ţara

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.02.2012
Scumpiri serioase în zona carburanţilor în această săptămână. Benzina 95 a ajuns la aproape 5.8 lei pe litru, iar cel mai ieftin sortiment de motorină a depăşit 6 lei la unele benzinării, record absolut în istorie.

Vremuri grele pentru şoferii din România. Preţurile carburanţilor au crescut într-un ritm ameţitor la mijlocul acestei săptămâni, reflectând, conform oficialilor companiilor petroliere, preţul în creştere al petrolului la nivel internaţional. Astfel, motorina şi benzina au ajuns la preţuri-record după ce scumpirile au ajuns chiar şi la 16 bani pe litru în cazul celui mai ieftin sortiment de benzină oferit de Rompetrol.

La benzinăriile Petrom, preţul benzinei a crescut peste noapte în medie cu 12 bani/litru. Astfel, benzina 95 poate fi găsită la preţuri care variază între 5.79 şi 5.82 de lei, în funcţie de localizarea pompei. Creşterea este de 5% faţă de 1 ianuarie 2012. Motorina Petrom a crescut cu 9 bani/litru şi ajunge la 6 lei în anumite staţii de alimentare din Bucureşti, creşterea efectivă fiind de 4% faţă de 1 ianuarie. 

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de benzinăriile Rompetrol, care au urcat preţul celor mai ieftine sortimente de benzină şi motorină cu 16, respectiv 12 bani pe litru.

Astfel, benzina Efix 95 costă acum 5.75 lei/litru, în timp ce motorina creşte la 5.94 lei/litru.

ALTE PREŢURI ALE CARBURANŢILOR

Preţul benzinei (lei/litru) Preţul motorinei (lei/litru) Benzinărie
5.79  5.97 (Bucureşti, Mihai Eminescu) PETROM
5.75 5.94 (Bucureşti) ROMPETROL
5.77 (Prahova) 5.99 (Bucureşti) OMV
5.77 6.01 (Bucureşti, Barbu Văcărescu) MOL

via | business.ro | money.ro

Comentarii (38)

  • dinastia de Hap-sburg
    Pretul benzinei este aliniat total cu cel din Ungaria sau Austria. Diferenta este ca Romania detine importante resurse de titei.......
    Anul 2011 a fost pt. OMV cel mai profitabil din istorie pt. piata din Romania-profit de app. 900 000 000 EURO!
    Concluziile sunt de prisos.....suntem niste sclavi ce alimenteaza burtile slinoase ale unor imbuibati!
    87 3
  • @slv83
    total de acord cu tine (de data asta)
    dar ce putem face? ce alternative avem?
    eu unul incerc sa merg mai rar cu masina (deja la servici vin cu metroul)
    de alimentat alimentez mereu unde e mai ieftin (99% petrom)
    altceva?
    29 1
  • Nu se mai poate asa
    Trebuie sa ripostam prin folosirea mai rara a autovehicolelor si prin cumpararea masinilor economice.
    26 5
  • O solutie este sa boicotezi OMV f simplu, nu mai alimentezi deloc de acolo, si de la profituri uriase vor ajunge la pierderi in cateva luni -jumate de an
    49 1
  • Matusa Tamara
    Daca imi aduc bine aminte OMV a cumparat pachetul de actiuni de 51% la Petrom, in 2004, cu aprox 1,5 miliarde de euro. In 2012 aceeasi companie face un profit de 0.9 miliarde de euro. Tot de atunci pretul benzine a crescut de 3x (un litru costa undeva la 2.2-2.3 in 2004). Un alt adevar este ca preturile la carburanti au aproape acelasi nivel de pret ca in tari precum Franta, Germania etc. (diferentele sunt infime), in timp ce salariile sunt si de 10x mai mici, iar preturile la alimentele de baza sunt de cele mai multe ori mai mari ca in statele vest europene. Si ca si cum asta nu ar fi suficient, spre deosebire de majoritatea tarilor membre, Romania are importante resurse de petrol. Intr-un cuvant: SUNTEM SCLAVII EUROPEI!

    P.S.: Partea frumoasa in aceasta tara este ca nimeni nu face puscarie pt astfel de jafuri. Poate din cauza ca puscariile ar fi insuficiente pt actualii si fostii politicieni...?
    60 2
  • Trebuie sa ne suim frumos in masini, blocam benzinariile vreo saptamana si sa-i vedem dupa cum mai sta problema.
    17 0
  • @dan_grc
    Boicotul nu este o solutie, mai ales ca ar fi o masura ineficienta. Iti explic si de ce:
    - Mol si Agip isi iau benzina tot de la Petrom/Omv;
    - Doar Lukoil si Rompetrol au rafinarii proprii, insa nici la acestia pretul nu este mai mic, iar calitatea combustibilor Lukoil este indoielnica;
    - Niciodata boicotul nu va fi generalizat;
    - Sunt foarte foarte multe companii care au contracte, carduri etc. Astea nu au timp/resurse/nevoie sa boicoteze si astfel fluxul de combustibil nu este afectat.
    - Imi este greu sa cred ca vom mai avea vreodata in tara asta preturi la carburanti compatibile cu veniturile din mai multe motive: UE cere armonizarea preturilor, nu mai avem companii de stat care sa tina pretul jos, situatiile complicate la nivel mondial vor fi din ce in ce mai dese in viitor (vezi acum cazul Iranului care a blocat exporturile de petrol in unele state Europene) si vor ridica pretul barilului etc.
    29 0
  • La firme inteleg, dar chiar si asa sunt milioane de persoane fizice care pot face asta, pe mine unul nu ma intereseaza de unde are combustibil x sau y, daca OMV va avea scaderi masive cred ca va prefera sa-si miscosereze profitul decat sa aiba pierderi, si va da si lui Mol si Agip mai ieftin, asta in teorie, in practica stiu ca este greu
    14 3
  • Oricum, in ritmul asta, in cativa ani va fi jale mare, salariile oricum nu vor creste, noi vorbim de masini, stai ca pretul ala, aia e cu 50 de cai mai puternica, sunt pasionat de aia, dar asa nici cu motoare mici majoritatea nu-si vor mai permite sa mai foloseasca masina, mai bucurati-va acum care mai aveti motoare mai mari:)
    18 1
  • Pai ca prima masura ar fi sa nu mai votam pe nesimtitii astia care nu fac nimic in sprijinul cetateanului.Toate institutiile sunt de fapt sa protejeze de fapt talharul nu cetateanul care este contribuitor la buget.
    Asta putem face.
    16 6
  • *****
    ne meritam soarta .....pentru ca nu ne ducem la vot , pentru ca ii votam aceasi oamenii care trec de la un partid la altul si o sa ii votam din toamna tot la fel ca doar au facut o noua alianta si se numesc alfel acum .... Nimeni nu ii trage la raspundere .....!!!! Oare avocatul poporului de ce nu ia masuri ????oare avem asa ceva ???oare avem procurori ,judecatorIi coruptii???
    eu am trecut la gpl de 5 ani...... sunt foarte multumit
    15 6
  • BrillCK.ro
    La Universitate
    Deci trebuie facut cum s-a mai facut ca vad ca asta e singura solutie. Trebuie iesit in strada, blocat strazile sa nu se mai circule. Trebuie facut ceva sa ii trezim pe adormitii astia care traiesc pe alta lume. Asta e JECMANEALA pe fata.
    TREBUIE IESIT IN STRADA... EI NU SINT SENSIBILI LA OPINII PASNICE
    23 3
  • ???????????/
    eu zic ca ar trebui totul confiscat prin aparitia unui partid popular cualte idei si concepti si cu protejarea poporului roman si sa mai ne lasam de straini ca nu ne aduc nimic bun ci sclavie foamete si bataie de joc din popor limitarea averilor ar fi ceva si mai b un si totul ce este in interes national sa fie de stat si sa ne mai stergem undeva cu acest capitalism agresiv si mincinos plin de hoti si banditi
    7 10
  • ?
    un simpla intrebare ....cand a fost demis arafat toata prostimea era in fata Palatului Cotrocen acum , unu nu o sa mearga doarece pnl si psd nu dau gaini si zahar pt astfel de proteste..............dar prin boicotare cred ca nu sar face mare lucru , dar ar fi o treba sa nationalizeze petromul dar fiind o tara condusa de masoni (isarescu) nu se poate , interese personale deci este o tara cum alta nu e .....unde sunt cei care au facut contractul cu omv le vrem capu............si asta cu barilul de petrol sa scumpit din cauza str. Ormuz praf in ochii deoarece Europa imporata daor 15% din necesarul de petrol
    8 3
  • degringolada
    imi place ca toti boicotati OMV cand OMV sau Petrom e tot una - dar se pare ca nu prea se cunoaste.
    dar oare cine e in spatele OMV etc....
    5 0
  • @peste
    pe scurt, sa revenim la comunism, nu? :)
    10 1
  • Vampirelu
    de ce preturi mari ??
    Mai sus spunea cineva ca nu mai sunt companii de stat, care sa mentinta pretul jos ... Cand ati iesit in strada ati strigat jos Basescu ... de parca el a vandut companiile de stat pe nimicuri ... Asa-i romanu, daca unu face o prostie, da-i inainte, alti 10 dupa el.

    Sunt scumpe toate la noi fiind ca tara nu prea produce, adica raportul productie/ import este negativ ... tara face mai mult import decat export.

    Ar fi bine daca romanii si-ar schimba mentalitatea si ar cumpara produse romanesti!

    Multe din ele sunt superior calitative fata de cele din import.

    Pana econimia tari nu se stabilizeaza sau creste puterea economica, pretul carburantilor vor fi in urcare ... si nu numai ...

    Fiti siguri ca daca s-ar ridica nivelul salariului minim pe economie la 10 milioane sa zicem, asa peste noapte, economia ar fi intr-o urcare si volumul de produse cumparate s-ar dubla. Toata europa de este reprezinta "sclavii" europei, nu numai noi.
    11 0
  • @A luat-o lumea razna pe aici !
    Nationalizari, masoni (teoria conspiratiei), comunism, boicot, sa falimentam firmele , confiscarea averilor, capete pe tava...ce se intampla cu voi ?.

    Sunt convins ca exista solutii coerente, pasnice , economice de viitor de ex (parerea mea,daca credeti ca este buna sau rea...voi decideti)

    : aproape 50% (poate chiar mai mult) din pretul benzinei reprezinta taxe catre stat (cine lucreaza la firme de transport cu deconturi stie despre ce vorbesc) sunt trei sau patru taxe parca (acciza,taxa de drum, taxa de solidaritate, TVA) propun -

    unificarea lor in aceeasi forma in loc de 4 taxe care cumuleaza 2.5 lei/L mai bine o taxa care cumuleaza 2.5 lei/L transformarea in procentaj (%) si in urma unor simulari sa se faca o reducere treptata de procentaj (5-8% pe an) iar banii pierduti de stat prin reducerea procentajului sa fie acumulati din cresterea consumului de carburant..mai pe scurt PROFIT PRIN VOLUM MARE DE VANZARI.

    E logic ca daca pretul combustibilului scade creste consumul (este mai atractiv un pret la benzina de 3.7 lei/L - 4.0 lei/L decat 5.75 lei/L - 6.0 lei/L (benzina-motorina) iar ei prin consum marit recupereaza inapoi reducerea de 5-8%.

    A doua ar fi limitarea profitului la 300-500% la orice produs/serviciu comercializat in Romania (o solutie simpla dar zic eu buna pentru limitarea unor abuzuri.
    11 2
  • viorel
    se poate da o ordonanta de genul...
    ..Datorita contextului economic actual, si in vederea interesului general, se instituie in mod exceptional o cota de impozit de 80% pentru profiturile realizate in domeniile petrolier si financiar pe perioada 2011-2012.
    5 1
  • pacpac
    AAA
    mai bine ar scoate taxele pt carburant si ar introduce un impozit de 10-15%din profit
    3 0
  • @all
    Petromul a avut 900 milioane profit la o cifra de afaceri de 5 miliarde. Jumatate din cei 5 sunt accizele incasate de statul roman. In plus, tot statul roman mai incaseaza vreo 150-250 milioane din cei 900 profit ce-i revin din actiunile pe care le mai are la Petrom. Problema nu e pretul benzinei ci ce se face cu banii incasati de stat. Acesti bani ar trebui folositi eficient de statul roman pentru a face din economia Romaniei una competitiva. Ma refer la drumuri bune si multi km de autostrada, investitii in energiile viitorului etc.
    Ruga-ti-va sa nu inceapa razboiul in Iran ca se duce pretul la 7-8 lei daca nu chiar mai sus. Din cate stiu Iranul a sistat livrarile spre Europa si America de Nord acum cateva zile asa ca aceasta crestere de pret e doar inceputul.
    9 0
  • ar fi util daca s-ar sterge din imaginatia romanilor ideea de "boicot" ... fratilor, ce ati baut ??? combustibilii sunt sangele din venele societatii - NU AI CUM SA RENUNTI LA EI. Nu mai mergi cu masina.. ok... dar salamul care il mananci se teleporteaza la supermarket ??? si tot asa ..


    @viorel - Dacia a raportat "profit" de 80 de euro per masina fabricata la pitesti (in 2010 mi se pare) ... ce te face sa crezi ca nu exista metode de sifonare a banilor si de raportare de profituri infime ?

    @pretul combustibililor - asta este ... si va fi mai rau, indiscutabil. Pana in 2020 o sa te rogi de dealer sa iti aduca o masina electrica ;) ... acu sa speram ca mai evolueaza si ei ... ca ne tot ameninta cu "in 5 ani o sa fie asa si pe dincolo" ... au trecut de vreo 2 ori astia cinci ani si tot 100 de mile merge si tot dublu costa.
    8 0
  • Bogdan
    Acest pret este format din taxe ce ajung la 100% din pret/l iesit din rafinarie
    Pretul cu care iese din rafinarie este de 3 ron/l cu mici diferente in functie de sortiment, restul este format din taxe.Salutari politicului.
    7 2
  • AndreiRN
    Pretul
    Pretul din romania la benzina este compus din pretul de procurare si rafinare la care se adauga 100% o taxa politica.
    Cand puneti benzina in masina puneti bani in buzunar la clasa politica de acolo.
    5 3
  • @C-G-C
    Asa iti amintesti tu, dar tarasenia este mult mai cumplita decat pare pentru...bugetul statului roman.
    Parlitii astia de la OMV provin dintr-o tara fara traditie indelungata in extragerea, prelucrarea si rafinarea petrolului, precum are Romania...Inainte, pe vremea lui nea Nicu, SNP (Societatea Nationala a Petrolului) reprezenta pur si simplu perla economico-financiara nu numai a tarii noastre, ci a intregului bloc comunist, monopolul conducerii exclusive de stat fiind si imperios, si functionabil! Precum stiti, bogatiile strategice ale oricarui stat dovedit democratic si civilizat nu sunt privatizabile pentru nici un motiv din lume !!! Uitati-va la Gazprom-ul rusesc (statul este actionar majoritar!), ce Dumnezeu! Deci cine si cum a permis la noi aceasta crima economica de proportii uluitoare?! Valoarea reala de piata a fostului SNP, despartit aiurea in Petrom si Rompetrol (doua palarii, dar acelasi drac!), se situeaza undeva la...100 miliarde de euro, da, da! Stiu din surse sigure...Restul bufonadei este prea usor deductibil: fiscul national a fost tras in piept in mod monstruos de sfidator, iar din mizeria de chelner care s-a platit de catre aventurierii astia de doua parale gaurite din troaca lui Mozart, Hitler si Arnold a fost "raschetata" discret si spaga "aferenta" pentru liftele pagane de la Putere, aparent nesemnificativa fata de cota adevarata a companiei, dar hiper-uriasa fata de nivelul de trai al amarastenilor! Sa ne mai miram cum au rasarit ca din neant, peste noapte, ex-politrucii, securistii si militienii de ieri, alias intangibilii miliardari in euro de azi, papusarii autoritaristi, infatuati si sublim dedulciti (si nesanctionabili de catre o Justitie careia i-au cazut si esarfa de pe ochi, si balanta dreptatii din maini, din cauza ca a fost sistematic si copios violata din toate pozitiile...) ai unui stat eminamente sfasiat material si bagatelizat socio-economic, fara sa luam in considerare cazurile dubioase Caritas, Tigareta, FNI, Bancorex, CFR si toata suita interminabila de "privatizari" frauduloase ale celorlalte bijuterii economice nationale si de "lucrari, servicii si achizitii publice"?... Iar hulpavii astia nesatui de castiguri fabuloase pe seama aurului negru al romanilor se joaca nestingheriti cu politica de tarifare la pompa, care ar trebui drastic controlata public, dar ti-ai gasit! Baietii dastapti, varianta de pe Dunarea vieneza, si-au impus un standard de viata extrem de ridicat, ca doar si tarfele lor de budoar "trebuie" sa traiasca pe picior mare si de aceea, logic, toata fauna aceasta pestrita de gangsteri "cu gulere albe" si cu influenta titanica pe culoarele tenebroase ale politichiei dambovitene (indiferent ca acestea se bifurca la "dreapta" si la "stanga"...), dimpreuna cu curtezanele lor "pierdute in reverii obscene", zbiara neincetat a lovele cu vagoanele precum puii de prepelita in cuib a mancare in lipsa mamei...Pai cum sa nu faci astfel de "afaceri" intr-un sat fara caini precum Romanica Abramburica, in care nici macar betivii nu mai au sanse de supravietuire, cazand inghetati prin santuri...Doamne, crunt ai mai blestemat spatiul sacru carpato-danubiano-pontic! Intr-adevar, traista cu daruri de spirit a Sfantului Andrei s-o fi spart aici, dar mai degraba a iesit taifunul ne-norocului fara sfarsit din cutia Pandorei...E-he, ia mai vizionati inca o data pe Youtube, cu atentie sporita, ultima aparitie la TVR a lui Ceausescu, ca sa va convingeti pe deplin ce s-a urmarit de fapt prin provocarea din umbra a acelor miscari "sociale" din 1989 si mai precis dinspre ce zari white-house-iste, kremliniste si bruxelles-iste batea vantul "schimbarii in bine"...
    13 5
  • 5,80 RON/l benzina de 95 azi (24.02 - ora 11) la Mol in Marasti, Cluj. Luni am alimentat cu 5.61RON/l din exact aceeasi pompa...prima data cand am vazut am crezut ca le e stricat afisajul.... :| ca doar sa se scumpeasca in 3zile cat s-a scumpit alte dati in cateva luni
    7 0
  • @cuantic
    Bine spus, bine gandit!
    3 3
  • vb multa saracia omului...
    cine vrea benzina ieftina, are carrefour militari e foarte buna, e mai ieftina cu 25 de bani peL, din ambitie alimentez numai de la carrefour trecand pe langa petrom care se afla in drum fara sa-l mai vad....
    6 1
  • O solutie: Sa sabotam cate o companie pe luna!
    Daca noi, "sclavii" de romani, am fi uniti, am putea ca timp de o luna sa ne intelegem sa nu mai alimentam de la o anumita benzinarie (ex. OMV-Petrom), sa-i scadem profitul...apoi urmatoarea luna sa trecem la alt lant de benzinarii (Lukoil) si tot asa...cand se vor vedea cu portofelul subtiat poate atunci le va mai veni mintea la cap.

    Apoi, cate un weekend din 3 (de ex) sa ne intalegem sa nu mai alimentam de nicaieri! Atunci sa vedem cum si cat o sa-i usture pe burtosii senili din industria petroliera. Dar ce sa-i faci...se pare ca la noi in Romania revoltele se fac doar pe facebook si pe messenger....si se opresc acolo! :(
    7 0
  • Mina de petrol de langa Buzau...
    Cati dintre noi stiam ca Romania are ceva unic in Europa in materie de bogatii petroliere :

    http://www.dinbuzau.ro/mina-de-petrol-raritate-in-lume-452.html ...
    iar noi le lustruim pantofii burtosilor din Austria datorita unui Guvern corupt? Ar trebui sa ne strangem cateva mii sa intram peste ei in Palatul Victoriei si sa-i obligam sa ne...suga sosetele! Asta ca sa ma auto-cenzurez un pic. :)
    8 1
  • Jecmaneala cu epoleti...
    Salutari cordiale amicului Devorattor! Stiu care-i faza cu petrolul buzoian...Dar, Devo, ai vazut si faza recenta cu sonda de prospectie din Parcul Izvor, de langa...Casa Poporului? Se pare ca Bucurestii stau pe o punga imensa de titei inca neexplorata si neexploatata...Poate ca de aceea scoarta Capitalei este vulnerabila la unde seismice. Dar, ma rog, pana sa se descopere ce si cum, OMV-ul poate visa frumos :D Pana la urma, nu talharii interni si externi sunt vinovati pentru dezastrul inimaginabil al tarii, nici amarastenii care, ca sa nu piara de foame, s-au vazut siliti sa se bage slugi pe viata la dansii si sub economia lor de p(a)iaţă, trudind nonstop si resemnati pentru firimituri aruncate in batjocura, dar alimentandu-le permanent conturile secrete, care au mai multe zerouri decat un pensionar ani de trait, ci singura numai...Armata! Da-da, exact cum cititi! Ce ar insemna o clica politica fara barajul de foc protector al militarilor? Ghici ce: carne de tun la discretia multimii infuriate! E-he, oare nea Nicu a fost prost cand a privilegiat Armata cu un nivel de trai supramuritor? Drept rasplata, capii acesteia l-au pupat si-n...talpi. Militarii de cariera au fost mai comunisti decat activistii de partid, stati linistiti! Insa, cand s-au adunat la spartul targului toa'rasii Gorbaciov si Bush senior, imprejmuiti de clovnii lor mioritici Iliescu, Brucan, Roman si...Militaru, seful bolsevic din umbra al Armatei Romane, tuspatru fiind evrei sionisti, brusc generalii de frunte ai tarii s-au "revelat" ca dosul lui Ceasca si al acolitilor lui nu mai pare atat de inmiresmat precum cel al noilor stapani preconizati...Restul a venit de la sine. Iar noi am stat cu totii pironiti in fata tembelizorului, ca sa ne uitam vrajiti in gura lor vicleana de "eliberatori" care s-au scuturat de tezele marxist-leniniste precum cainii de purici, naparlind peste noapte in vajnici propovaduitori ai capitalismului "eficient"...Da, cu totii suntem egali in sanse de afirmare, dar - ce ghinion "obiectiv" - unii sunt mai egali decat altii, respectiv mai ocrotiti de zeita Fortuna in accesarea fondurilor europene (gura pacatosului - Sebastian Lazaroiu - adevar graieste!). Totusi, a existat un singur mare comandant care a ramas integru pana la moarte si pe care sacalii care s-au cocotat la Putere (spontan, desigur, fara sa vrea, da-da) l-au lichidat din ordinul Moscovei: generalul Stefan Guşe! Fiica lui mi-a fost profesoara de franceza la cel mai exigent liceu din tara, BP Hasdeu din Buzau. Niste romani autentici, de care insa politichia are oroare, nu nevoie! Ce sa mai zic? "Toate-s praf, lumea-i cum este si ca dansa suntem noi" (Eminescu)
    6 1
  • @
    in legatura cu razboiu din Iran........daca va izbucni va fi jale mare......
    Iranieni nu se 'predau' nici cu slujbe.........totul depinde de USA......si anume cum vor sa opreasca o catastrofa globala(chiar daca ei de obicei incep asemenea lucruri)
    si aici intra si problema petrolului........Iranul are rezerve uriase si cum spuneai tu......@Bethurbazar........deja sa oprit 'transferu' de petrol pt. Anglia si Franta........ va recomand va vizionati documentaru..'Oil Apocalypse' doar sa va faceti o idee ce sar intampla pe plan mondial intro criza de petrol.....
    6 2
  • *****
    @devorattor spui ca ca asta ar fi solutia.... Sa sabotam cate o companie pe luna!
    eu spun ca nu e o solutie de ce ? cantitatea de combustibil cumparata de persoane fizice e mult mai mica decat al transportatorilor si firmelor care au un parc numeros de masinii .....solutia ar fi doar totii sa participam e sa rascumparam Petrom-ul ...... am avea foarte mult de castigat
    5 1
  • ce rahat....
    Cu cine sa boicotam benzinariile? cu poporu asta de muste care se lovesc de geamuri lustruite? Astia nu sunt in stare sa faca o greva k-lumea....ce sa mai vorbim de boicotat companiile petroliere...Dumnezeu nu exista pentru romani (vezi preafericitul teoctist inca respira...nu-l intreaba nimeni ce a facut inainte de 89). Fratilor...ne aflam intr-o coma indusa din care nu o sa ne trezim prea curand...Suntem de vina pentru pretul carburantului, suntem de vina pentru situatia tarii!!!....Poate daca iesea Vadim in locul lui Ilici eram si noi departe...cuceream Ungaria, poate si pe Rusi :)))))) Hai sa fim seriosi....ne batem joc? Motoarele pe motorina de exemplu merg si pe ulei vegetal....motoarele pe benzina merg foarte bine cu alcool (a se citi alcol si nu cu 2 de O ca la TV popor de prostanaci ce sunteti) Nu vede nimeni hotia? Noi nu avem nevoie de petrolul lor si nici de gaze...Distrugem ministerul invatamantului ca sa asiguram rata de incultura necesara acestor actiuni nocive.....Asa ca draga ROMANE TU NU EXISTI!!!!!
    4 0
  • seriocxxu
    tara de lasi si pacalici...
    @devorattor are dreptate dar nu 1 luna numai trebuie sa alimentam cu totii (si cand zic cu totii cu totii sa fim uniti nu doar 2,3 si 7 ba !) de la Petrom-Omw ci vreo 3luni ca, scarbele astea lacome sa mai scada "un piculet la pret"macar vreo 0,3--0,5 ron!! Iar in ceea c epriveste statistica d-nului @antonny ar trebui sa se mai intereseze cat de cat inainte sa-l ia gura pe dinainte si o sa afle ca,consumul personaler fizice sete de aprox 65 % din totalul vanzarilor de produse petroliere in 2011!!
    Si chiar daca ar fi cum zice el va spun eu ca,sigur nu le-ar place deloc jegurilor astea lacome sa piarda totusi un procent destul de important din vanzari chiar si pentru o luna sau mai multe luni!!
    1 0
  • De sabotat, noi romanii nu suntem in stare, doar vorbe, nu si fapte.
    In Romania, daca vrem sa schimbam ceva o putem face doar in strada!
    Nu sunt adeptul vandalismului, insa daca iesi in strada si stai cu pancarde in maini, tipi, urlii.. nu rezolvi nimic.
    Daca se vrea o schimbare o vom avea doar prin manifestatii dure, cu "Bâta" asa cum spune o vorba din popor.
    In Romania, de buna voie nu se schimba nimic.
    Asa cum a adus un partid politic mii de oameni in strada, acum recent, de ce nu fac ei un apel pentru sabotarea anumitor benzinarii? Pentru ca toti sunt corupti, si toti au de castigat, doar prostimea sufera.
    Sper sa nu ma intelegeti gresit.
    2 0
  • boicotul
    boicotul e solutia, eu din momentul privatizarii petrom nu am mai alimentat de la ei de ce sa ajut niste hoti??
    mai bine bag de la lukoil e si mai ieftin
    cei de la omv sunt si aroganti dupa ce ne-au tras-o ne iau de fraieri si de prosti, cica ei investesc in romania !!!
    1 0
  • Gerula
    In teapa cu ei !
    Am fost pe nesimtite inrobiti. Ni s-au furat, noua ca natie, toate resursele.
    Pe vremuri Romania era cel mai mare producator din Europa de instalatii de rafinare, acum concesionam resurse pentru ca nu avem, vezi Doamne, cu ce le exploata, iar redeventele sunt infime.
    De ce guvernul nu a negociat redevente la maximul permis de legislatia europeana fara sa puna presiune pe accize, care in cele din urma sunt platite tot de noi?
    Aliniem la preturile europene orice, pentru ca asa spun directivele. De ce nu aliniem si salariile? Pentru ca nu suntem productivi? Pai la ce sa mai fim productivi daca petrolul l-am dat, gazele asijderea, aurul mai e un pas, padurile le vom admira in curand din poze, sistemul energetic national la fel, terenurile agricole ba la evrei, ba la italieni, la cine a vrut.
    Pretul barilului de petrol sau criza din Iran nu e o justificare.
    Crize au mai fost, au fost si razboaie. In timpul razboiului din Golf barilul era undeva la 170 dolari iar la noi benzina nu costa mai mult de 2.5 lei.
    Credeti ca se va intampla ceva spectaculos daca pretul va scadea la jumate?
    Nu bineinteles, poate 2-3 bani la litru, atat.
    Romani, sunteti jefuiti !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru