Se face curățenie de toamnă în gama Mini: Paceman iese din producție în decembrie și nu primește un urmaș

de Bogdan Mirică
Miercuri, 21.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a decis să renunțe la actualul Paceman. Modelul nu va primi un înlocuitor și va părăsi linia de producție în iarna acestui an.

Privit ca un act de curaj și un pionier al unui nou segment în 2012, MINI Paceman a căzut în dizgrație după ce vânzările nu s-au ridicat la nivelul estimat de constructorul englez. Spre exemplu, în 2014, Mini a vândut doar 8730 de unități în Europa, iar în 2015 rezultatele au fost și mai slabe.

Motiv pentru care, Mini a decis ca pe viitor să renunțe la ideea unui SUV cu numai trei uși. Fanii brandului trebuie să accepte despărțirea de unul dintre cele mai curajoase modele ale brandului. O despărțire programată pentru sfârșitul acestui an, când producția actualului Paceman va înceta la uzina Magna Steyr din Graz, Austria, acolo unde se năștea crossover-ul.

Locul său pe linia de asamblare va fi luat de viitoarea generație BMW Seria 5, care ar urma să fie produsă atât în uzina mamă de la Dingolfing, Germania, cât și în fabrica partenerilor de la Magna Steyr.

Esential 5 modele va include noua gamă Mini.
Dispariția lui Paceman face parte dintr-un program de reorganizare a gamei Mini.
Constructorul britanic își va canaliza atenția asupra a cinci modele. Patru dintre ele există deja pe piață. Hatchback-ul Mini are deja o nouă generație, la fel ca și Mini Cabrio și Mini Clubman. Crossover-ul Countryman ar urma să primească și el un înlocuitor în viitorul apropiat.

Mai rămâne al cincilea model, care va fi un sedan, dezvoltat pe viitoarea generație Countryman. Acesta va ținti mai ales piețele americană și asiatică, însă Europa nu va fi ocolită nici ea.

Pe lângă Paceman, gama Mini se va despărți și de modelele Coupe și Roadster, de asemenea niște insuccese.

Comentarii (1)

  • Adica vor renunta la cele mai frumoase modele ale lor. Pacat ! Roadster cel putin era cel mai frumos Mini .Pt. mine marca va muri efectiv fara ele. Noul Mini One e urat din spate cu lamile alea cat o mamaliga fata de fineatea celor vechi.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru