Se introduce rovinieta de o zi

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.12.2007
Ministerul Transporturilor anunta ca va introduce rovinieta care va fi valabila 24 de ore.

Esential

4 euro este costul minim pentru o rovinieta de o zi.
11 euro este costul maxim pentru o rovinieta de o zi.

Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta de o zi pentru majoritatea autovehiculelor, cu exceptia autoturismelor si vehiculelor de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, tarifele urmand sa fie adoptate printr-o hotarare de guvern.

Daca tarifele la rovinieta de o zi nu vor fi aprobate, Comisia Europeana ar putea declansa procedura de infringement fata de Romania, deoarece nu a transpus integral in legislatia nationala prevederile Directivei europene de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfa pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Tariful taxei de drum pentru 24 de ore va varia in functie de masa autovehiculului intre patru si 11 euro. Cuantumul amenzilor pentru lipsa rovinietei valabile variaza in functie de tipul masinii intre 500 de lei si 9.000 de lei.

Taguri: rovinieta

Comentarii (2)

  • astia is prosti la cap 4 euro rovinieta pe o zi apoi pe 10zile e 40euro adica pe luna peste 100euro unde dracu se cred astia in germania unde castiga lumea 2000euro pe luna aici se castiga 450ron pe luna nenorociti dracu, tariceanu jefuieste lumea si cu taxa pe prima inmatriculare acuma cu tot felu de prosti asta ce viseaza noaptea a doua si pune in practica.
    1 0
  • antonio1
    rovinieta
    nu stii toata legea. Sunt roviniete pe 1 zi, pe 2 saptamani, pe 1 luna si pe 1 an. Pe 2 saptamani costa 7 euro, pe 1 luna in jur de 15 euro si pe 1 an cam 50 euro. Deci tu alegi de care vrei sa iei. Oricum din punctul meu de vedere rovinieta este ilegala, atata timp cat a fost odata introdusa in accizele de benzina! Poti sa nu-ti iei rovinieta, sa contesti amenda si sa si castigi, mai ales ca drumurile arata groaznic.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru