Se modifica taxa auto!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 05.12.2007
Guvernul a anuntat ca va modifica prin ordonanta de urgenta taxa auto. Platitorii taxei vor avea dreptul sa o conteste, conform normelor europene.

Esential

2007 este anul introducerii taxei de prima inmatriculare.

Guvernul va modifica taxa de prima inmatriculare, prin ordonanta de urgenta, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a masinii si a acceptat sa introduca o procedura de contestare pentru persoanele care se considera nedreptatite, a anuntat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian.

"Pot sa afirm ca proiectul de modificare va fi asumat de Guvern sub forma de OUG si va cuprinde o serie de mentiuni de ordin tehnic. Ma refer aici la o mai buna corespondenta intre nivelul taxei si valoarea de piata a masinii, la redefinirea termenului de masina noua si la introducerea unor proceduri de contestare pentru persoanele care se simt nedreptatite", a declarat pentru Mediafax ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Una dintre solicitarile Comisiei Europene privind taxa auto din Romani a fost ca Guvernul sa dea dreptul platitorilor taxei auto sa o conteste. Vosganian s-a intalnit marti, la Bruxelles, cu Laszlo Kovacs, comisarul european pe probleme de fiscalitate.

Taguri: taxa

Comentarii (10)

  • un contribuabil
    Dupa ce guvernul iti baga mana in buzunar si-ti fura toti banii, te mai si intreaba daca te simti nedreptatit. Guvernanti imbecili...
    0 0
  • VRAJEALA !!
    ASTIA SUN NISTE HOTI ... S-AU FOLOSIT DE BANII NOSTRII SI ACUM NE INTREABA DACA NE SIMTIM NEDREPTATITI ....DUPA CE AM DAT 41 DE MILIOANE CA SA O INSCRIU ...... OARE MA SIMT BINE ??
    0 0
  • de cand se introduce ordonanta asta de urgenta?? stie cineva?:D
    0 0
  • hanibal
    foarte bine!!!
    nici o problema, domnilor guvernanti....CEDO ne asteapta cu bratele deschise! Cand o sa fiti voi un exemplu de corectitudine, atunci veti avea mana libera sa faceti ce doriti.....Pana atunci...vine 25 Decembrie. NEMERNICILOR!!! & by the way: TARICENE, nu-ti ajunge cat ai supt, ma?
    0 0
  • agramat
    Ionel,la voi in Moldova ,"nostri" se scrie cudoi "i"?
    0 0
  • Stefan
    Calculator Taxa Auto 2008
    Vosganian e cel mai ipocrit om de pe lumea asta.Se bate cu pumnii in piept ca vrea taxa de poluare. My Ass. Singura varianta de a reinnoi parcul auto este urmatoarea, poate o comentati sau inspira pe cineva care ar putea veni cu un proiect, si anume:Sa se permita importarea oricarei masini indiferent de norma de poluare atata timp cat aduci dovada casarii unei masini cu un grad de poluare inferior celei importate. Astfel se va reinnoi parcul auto. Cei care vor sa aduca masini si nu au ce sa caseze, vor cumpara de la badea Ion un râci de Dacie de 30 de ani cu 1-2 milioane. Astfel toti vor fi fericiti si se poate vorbi intr-adevar de o reinnoire gradata a parcului auto.Pentru cei care nu pot aduce la schimb dovada casarii unei masini mai vechi sa li se aplice taxa de prima inmatriculare, pardon, taxa lui Vosganian "de poluare".Noua taxa auto 2008 nu prea le arata celor de la Dacia sau Citroen (stim noi la cine ne referim), pentru masinile noi, un an la fel de bun ca 2007. Cel din urma e ca Becali ... s-a gandit in cele din urma sa mai dea si la altii din ce fura ca nu e rau. Mai arunca si ei cate un os celor mai saraci care se bucura de rable dar care nu observa inca pe 2008 ca pe un an electoral. De returnat banii ... vedeti intrunirea de la ACR.Uite aici si calculatorul pentru taxa auto 2008: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php
    0 0
  • GUVERNL ISI BATE JOC DE POPULATIE,STABILIM O ZI SA IESIM IN STRADA.
    SA IA DRACU PE CEI CARE SUSTINE TAXA,POATE ESTE VREUN SINDICAT CARE SA NE AJUTE SA IESIM IN STRADA SA STABILIM O ZI SI SIGUR CU APROBARI SI....CELELALTE SA FIE LEGAL.
    0 0
  • marian
    sunteti niste gunoaie toti din guvern,dupa ce va-am ales ve bateti joc de noi,lasati pe straini sa conduca tara poate ne va fii mai bine.........
    0 0
  • Sa-i uram de bine !!!
    http://www.cancelarie.ro/sesizareonline.php

    Un mesaj ptr Tariceanu , aici va rog.
    Din partea mea 3 masini noi ptr dansul : Slavarea, Politia si Pomierii.
    0 0
  • dracii
    la Tariceanu ii este frica ca nu-si poate vinde masinile noi ...de....dracu sa va ia pe toti de ipocriti si guvernanti cretini....cine dracu va suporta ...lingailor .... auzi si la vozganian asta ce destept e....astia unde se cred frate?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru