Se pregătește generația 2017: BMW i3 va primi o restilizare şi o autonomie mai mare

de Daniel Popescu
Luni, 28.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşina electrică BMW i3 va primi anul viitor câteva îmbunătăţiri de design şi o baterie de capacitate mare care să crească autonomia faţă de cea actuală, care ajunge la 300 de kilometri.

BMW a debutat pe piaţa maşinilor electrice în 2013 cu modelul i3, însă designul controversat, preţul relativ ridicat şi autonomia redusă au făcut ca vânzările să fie modeste, în ciuda unei ținute de drum excelente și a unor performanțe foarte bune pentru un model din segmentul său.

Popularitatea modelului a crescut după ce BMW a îmbunătăţit autonomia în acest an până la 300 kilometri conform sistemului european de măsurare NEDC, astfel că în luna octombrie a ocupat primul loc în Europa la vânzări, cu peste 1.600 de unităţi livrate, reuşind astfel să detroneze Renault Zoe, care s-a vândut în 1.447 de unităţi. Constructorul german a anunţat însă anterior ca BMW i3 va primi o actualizare, iar acum au apărut şi primele informaţii în acest sens.

Urmareste Automarket
Astfel, potrivit publicaţiei germane Welt am Sonntag, BMW i3 ar urma să primească o serie de îmbunătăţiri la design, în timp ce capacitatea bateriei va creşte din nou.
Sursa citată nu menţionează care va fi performanţa noului acumulator, însă menţionează că autonomia electricei va creşte cu mai puţin de 50% comparativ cu versiunea actuală.

Prin urmare, ar trebui să ne aşteptăm la o autonomie NEDC de 400, cel mult 450 de kilometri, prin care BMW i3 ar ajunge la nivelul unor modele precum proaspăt lansatul Renault Zoe cu autonomie de 400 de kilometri sau viitorul Opel Ampera-e. Lansarea pe piaţă a versiunii restilizate a lui BMW i3 ar urma să aibă loc în cursul anului 2017.

Via Carscoops, CleanTechnica

Comentarii (1)

  • Oare pe viitor vom schimba masinile mai rar decat acum? Vom alege sa schimbam doar pachetul de baterii si astfel ”primenim” masina?
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru