Seat Leon Coupe va imprumuta din designul lui Scirocco

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.10.2009
Seat va pregati pentru finalul anului 2011 modelul Leon Copue. Acesta va imprumuta din stilul lui Volkswagen Scirocco.

Constructorul spaniol SEAT a decis sa creeze o versiune coupe a lui Leon, reprezentantul marcii in segmentul compact. Noul Leon Coupe este asteptat sa vada lumina zilei la sfarsitul anului 2011, acesta urmand sa se bazeze - cda design si ca idee de constructie - pe actualului Volkswagen Scirocco. “O propunere de design pentru acest model deja exista”, au fost cuvintele lui Jan Lafrentz, director de marketing si vanzari din cadrul Seat.

“Ibiza si Leon reprezinta pentru compania noastra doi piloni principali. Este mult mai usor si mai profitabil pentru noi sa producem un coupe care sa faca parte din segmentul C. Scirocco a facut o treaba foarte buna pentru Volkswagen, si speram ca Leon Coupe sa isi indeplineasca sarcinile la fel de bine pentru compania noastra”, a adugat oficialul Seat.

Desi nu se cunosc eventualel motorizari pe care le-ar putea avea sub capota noul Leon Coupe, inginerii Volkswagen ar putea apela, in versiunea de baza, de unitatea pe benzina de 1.4 litri si 125 CP prezenta deja pe Leon.

Versiunea de top ar putea fi imprumutata chiar de la Scrirocco, gama Leon urmand sa beneficieze de motorul de ultima generatie 2.0 TSI de 200 CP.

via | Seat

Comentarii (8)

  • Ups!!! Twins! Haha!
    4 4
  • leon
    Seat leon o sa se vanda bine sub orice fel de caroserie. este o masina sportiva, cu look sportiv si motoare fiabile. sper totusi sa nu semene cu scirocco.
    12 0
  • Aveti grija cum se scrie "Coupe"..
    1 0
  • seat
    In stilul caracteristic seat din ultima vreme, cel mai probabil vor schimba doar embleme, si-l vor lansa cand apare urmatoarea generatie scirocco. Doar au experienta, vezi cazul exeo. Cea mai mare gluma de constructor auto.
    0 4
  • tot vw
    scirocco ramane mai original , chiar daca are emblema de la seat- leon coupe ramane nr. 2 in acest segment.
    0 1
  • Bogdan
    8-- pt phantom
    haha!!
    PhantomTheWierdClown esti varza sau high?
    haha!!
    2 0
  • automarket (c)
    in stilul propriu automarket asa cum am fost obisnuiti gafe dupa gafe. Seat Leon COPUE si desigur, o poza cu un Leon normal mov in loc de un posibil design pentru coupe sau mai bine sigla Seat daca altceva nu gaseati. Bravos.
    2 1
  • mircea
    @Octav
    Astept o analiza proprie Octav (c) a fiecarei stiri publicate de-a lungul zilei pe cel mai complet site auto din Romania, Automarket.ro. Pana atunci, usor cu ecoul. Ne vedem la recrutare.

    Sporuri.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru