Seat Leon Cristobal: concept echipat cu tehnologii de siguranță pentru reducerea accidentelor cauzate de erori umane

de Daniel Popescu
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va prezenta la jumătatea lunii noiembrie conceptul Cristobal bazat pe Leon care beneficiază de numeroase sisteme de siguranță pentru reducerea accidentelor provocate din cauza unor erori umane.

SEAT va participa în perioada 14-16 noiembrie la evenimentul Smart City Expo de la Barcelona, acolo unde va prezenta o serie de tehnologii și sisteme de siguranță.

Printre ele se numără și Seat Leon Cristobal, un concept bazat pe versiunea de serie a compactei Leon (foto) care beneficiază însă de o lungă listă de sisteme de siguranță. Poreclit "îngerul păzitor", conceptul este cel mai sigur vehicul din istoria Seat, întrucât include toate sisteme de siguranță ale producătorului spaniol într-o singură mașină.

Pentru moment, Seat a dezvăluit doar două dintre ele: Drive Coach, care emite un semnal acustic și minimizează șansele ca șoferul să fie distras de la condus, și Black Box, care are rolul de a înregistra date și imagini în timpul condusului pentru a le transmite ulterior unui smartphone în cazul unui accident. Obiectivul celor de la Seat este să reducă principalele cauze ale accidentelor atribuite erorilor umane.

La același eveniment, Seat va prezenta și o aplicație de smartphone care are rolul de a anunța șoferii despre drumurile care se află în construcție sau în reparații și care ar putea astfel să afecteze traficul.

În plus, aplicația va permite avertizarea șoferilor cu privire la zonele în care au loc cele mai multe accidente, pentru ca acestea să fie evitate prin schimbarea rutei.

Nu în ultimul rând, Seat va expune și câteva exemplare ale conceptului electric eMii, care în următoarea perioadă va fi testat de către câțiva angajați ai uzinei Seat.

Via Seat

Comentarii (3)

  • Sunt curios cum s-ar traduce la noi Cristobal.
    2 0
  • @Ara - nu stiu limba spaniola, dar banuiesc ca e "balon de cristal" ... ala de vad vrajitoarele viitorul in el ...
    1 0
  • @ Ara, eu
    Cristobal se traduce prin Cristopher. E un nume.
    Cristóbal Colón=Christopher Columbus

    https://en.wikipedia.org/wiki/Crist%C3%B3bal

    Balon de cristal cica nu e. Not to be confused with Crystal ball (disambiguation). !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru