Seat Leon Cross Sport, unul dintre cele mai atractive concepte ale mărcii, nu va deveni model de serie

de Sebastian Toma
Joi, 12.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a decis să nu construiască o variantă de serie a lui Leon Cross Sport, conceptul atrăgător prezentat de iberici la Salonul Auto de la Frankfurt.

SEAT Leon SC Cross Sport, conceptul unui crossover între un SUV și un coupe expus de marca iberică la Frankfurt, nu va ajunge să devină o mașină de serie, titrează englezii de la Autocar. În ciuda faptului că vehiculul are tot ce îi trebuie ca să fie lansat într-o perioadă foarte scurtă de timp, fiind construit pe platforma modulară MQB a concernului Volkswagen, conducerea companiei a decis să nu îl introducă în fabricație. În schimb, Seat se va folosi de acest concept pentru a inspira viitoarele creații ale companiei.

Angel Lahoz, oficialul Seat care le-a confirmat celor de la Autocar că nu vor fabrica o variantă de serie a lui Leon SC Cross Sport, a explicat deja că tăierile de buget planificate de concernul Volkswagen în urma scandalului Dieselgate nu implică soarta acestui model. Cel mai probabil, conducerea companiei a decis să nu introducă pe linia de fabricație o variantă de serie a acestui crossover de nișă de teama vânzărilor slabe înregistrate în general de modelele hatchback cu caroserie cu trei uși.

Pe de altă parte, fără această caroserie, o bună parte din caracterul lui Leon SC Cross Sport stă în faptul că a sa caroserie are doar trei uși.

Urmareste Automarket
Conceptul prezentat de iberici la Salonul Auto de la Frankfurt era echipat cu o motorizare 2.0 turbo de 300 CP și 380 Nm. Aceasta era cuplată unei transmisii DSG cu șase trepte, care trimite reursele celor patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.
Crossoverul putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • clientii dezamagiti de stirea de mai sus sunt chemati la showroom-urile dacia pentru a testa sandero stepway
    9 4
  • cross si suv sunt conceptii pt tarani(de oras) si rasturnari. bine ca nu se baga seatul la asa ceva.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru