Seat Leon Cupra R este luat în considerare pentru producţie

de Sebastian Toma
Joi, 01.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat ia în considerare o versiune Cupra R a lui Leon, care ar putea dezvolta 300 CP şi ar beneficia de un sistem de tracţiune integrală.

Esential 5 secunde i-ar putea fi necesare lui Seat Leon Cupra R pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.
SEAT ar putea construi o versiune de performanţă a lui Leon, titrează englezii de la Autocar. Modelul respectiv ar urma să utilizeze o versiune modificată a propulsorului EA888 lansat pe Volkswagen Golf VII GTI, cuplată unei transmisii DSG şi a unui sistem de tracţiune integrală. Unitatea ar putea livra 300 CP, asigurând un nivel ridicat de performanţe, care să ridice ştacheta la un nivel aşteptat de la un model care poartă denumirea Cupra R. Pentru moment, reprezentanţii Seat nu au confirmat sau infirmat oficial zvonurile privind o asemenea versiune, cu toate că surse din cadrul mărcii au discutat cu britanicii de la Autocar.

Versiunea Cupra R a lui Leon ar putea asigura un timp 0-100 km/h apropiat de cinci secunde, spun sursele citate de britanici, în timp ce viteza maximă trece de pragul de 250 km/h.

Pe lângă asta, versiunea Cupra R a lui Leon urmează să aibă sistem launch control şi un mod special de conducere, numit "Cupra", care să asigure un nivel superior de feeling, cel mai probabil prin reducerea asistenţei sistemelor electronice. Alte modificări includ o suspensie sport cu garda la sol redusă, un kit estetic subtil, scaune sport, ornamente sportive la interior şi o evacuare sport cu patru ţevi.

Urmareste Automarket
Până la apariţia lui Leon Cupra R, gama de compacte a ibericilor va avea o versiune care să livreze 265 CP, numită Leon Cupra.
Acesta este aşteptat să debuteze în 2014. Pentru moment, proiectul Cupra R nu a fost aprobat pentru producţie, spun cei de la Autocar citând surse din cadrul mărcii iberice.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • ...absolut superba,fenomenal design!pur si simplu de vis.asa design ...mai rar.
    28 7
  • razvanis
    300cp plus 4x4 si dsg ... senzational
    30 5
  • Slabe sanse. O sa se lanseze si Golf 7 .:R si pe langa el mai e deja si Audi S3, o varianta si mai ieftina decat cele 2 nu ii avantajeaza.
    13 9
  • razvanis
    Si la generatia 1 si la generatia 2 au fost versiuni SEAT mai potente si ieftine, nu incurca pe nimeni stai linistit, pretul va fi mult diferit si clientul de Audi nu se uita la SEAT
    22 3
  • @razvanis : Eu vorbeam de combinatia 2.0T 4x4 (4motion). Leon a avut tractiune integrala doar pe generatia 1M. Pe 1P a fost Cupra R doar tractiune fata.
    Cand zici potente vad ca te uiti doar la numarul de cai, nu si manevrabilitate, suspensii etc. adica exact acolo unde VW era peste Seat.
    Iar in caz ca nu te-ai uitat, poti sa intri vw si pe seat. O sa vezi ca exista Golf 7 2.0tdi 4motion iar Seat Leon 5f nu are 4motion. Nu te-ai intrebat de ce?
    Chiar daca il lanseaza o sa faca ei diferente mici incat sa conteze pentru clienti.
    Golf 7 2.0tdi are punte spate independenta, Leon 5f 2.0tdi are punte rigida, si asa mai departe, lista continua.: navigatie mai mare pe golf, scaune mai bune etc.
    9 4
  • Foarte scumpa, ieftinitura asta! E cel mai bun mod de a descrie masina.
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru