Seat Leon ST Cupra R: compacta spaniolă ar putea primi anul viitor o versiune Cupra și mai puternică

de Daniel Popescu
Marti, 21.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Leon ST Cupra ar putea primi anul viitor o versiune R de aproape 340 de cai putere, ca parte a planurilor de extindere a variantelor de performanță ale mărcii Seat sub brandul Cupra.

SEAT Leon s-a bucurat în ultima perioadă de o serie de versiuni de performanță sub brandul Cupra bazate pe motorul turbo de 2.0 litri care generează 290 de cai putere.

Mai întâi, Leon Cupra 300 a ieșit în evidență prin furnizarea a 300 de cai putere, pentru ca ulterior Leon Cupra R să devină cel mai puternic Seat din istorie, datorită celor 310 cai putere "storși" din aceeași unitate de propulsie.

Iată însă că producătorul spaniol a confirmat că analizează posibilitatea de a lansa în producție de serie o nouă versiune Cupra, derivată de data aceasta din break-ul Leon ST. Modelul ar urma să poarte numele Seat Leon ST Cupra R și să folosească același motor, îmbunătățit însă pentru a oferi până la 340 de cai putere atunci când este cuplat la o cutie de viteze automată DSG cu sistem de tracțiune integrală.

Pentru moment, ibericii testează un prototip echipat cu un sistem de evacuare furnizate de tunerul ABT, jante de 20 inch și un finisaj negru pentru caroserie.

"Există loc pentru mașini cool și rapide. Dacă oamenii o văd pe stradă vor sări în ea", explică Wayne Griffiths, șeful departamentului de vânzări și marketing al Seat, oportunitatea unui astfel de model.

Presa internațională speculează încă din luna septembrie că Seat ar putea transforma Cupra într-un brand separat de performanță, iar lansările recente par să întărească această ipoteză. Un anunț oficial pe marginea acestui subiect este așteptat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Via Motor1, AutoExpress

Comentarii (3)

  • Pai ieri ati pus un articol despre noua generatie Leon. Astia acum s-au trezit sa scoata o varianta sportiva?
    1 0
  • @Tibi: Noua generatie Leon apare in 2019. Nu este exclus ca tot atunci sa apara si acest Seat Leon ST Cupra R, aflat momentan in stadiu de prototip.
    0 0
  • @Tibi In general producatorii vin cu bunatati pe finalul de cariera al unui model, fie ca vorbim de editii speciale, de motorizari diferite sau de reduceri masive. Vezi Duster care anul asta a vandut mai mult decat in orice an, desi modelul nou apare la anul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru