Seat Leon va primi în 2019 o versiune electrică bazată pe Volkswagen e-Golf. Alte modele electrice vor urma după 2020

de Daniel Popescu
Marti, 28.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe lângă deja-anunţatul Seat e-Mii electric, spaniolii pregătesc o versiune electrică pentru Leon în 2019, iar Ibiza ar putea primi de asemenea o astfel de variantă.

SEAT pregăteşte o ofensivă puternică pe segmentul maşinilor electrice. Cu numai câteva săptămâni în urmă, la târgul de tehnologie Mobile World Congress, constructorul spaniol a confirmat că va lansa Seat e-Mii, versiunea electrică a modelului Mii, în 2019.

Acelaşi an va vedea însă şi o versiune electrică pentru Seat Leon, bazată pe platforma MQB utilizată şi de Volkswagen e-Golf. De asemenea, oficialii Seat analizează inclusiv oportunitatea lansării unei versiuni electrice pentru Ibiza pe aceeaşi platformă MQB, însă o decizie finală nu a fost încă luată.

Urmareste Automarket
După anul 2020, Seat va renunţa la lansarea unor versiuni de serie ale modelelor deja existente în favoarea unor modele electrice de sine stătătoare, întrucât va putea utiliza noua platformă MEB dezvoltată de Grupul Volkswagen.
Aceasta va da naştere în primul rând versiunii de producţie a conceptului Volkswagen ID, pentru ca ulterior să fie "împrumutată" şi altor branduri din Grup.

"Platforma MEB este modulară şi se poate schimba uşor în privinţa lungimii, iar asta ne oferă libertatea de a face ceva complet diferit. Întrucât platforma este înaltă din cauza bateriilor, maşina va trebui să fie înaltă, astfel că va trebui să aibă o lăţime mică pentru un caracter aerodinamic. Dar va fi frumoasă", promite Alejandro Mesonero, directorul de design al Seat.

Pe lângă noile modele electrice, Seat a confirmat pentru 2018 şi lansarea unui nou SUV cu 5 şi 7 locuri care va fi poziţionat în gamă peste Ateca. Potrivit unor informaţii neoficiale, noul model s-ar putea numi Seat Formentor.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru