Seat pregătește două modele electrice până în 2020: unul dintre ele va folosi platforma modulară MEB de la Volkswagen

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime
Miercuri, 19.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a anunțat că va lansa două modele electrice până în 2020. Unul dintre cele două va fi primul model Seat ce va folosi noua platformă modulară MEB de la Volkswagen. Spaniolii promit că va fi o mașină “de familie, cu autonomie de circa 500 de kilometri.”

Platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice care vor rezulta din dezvoltarea conceptelor Volkswagen ID și ID Buzz, este gata să fie folosită de grupul german pentru proiectul ambițios de lansare a viitoarelor modele cu emisii zero.

Volkswagen, Skoda, SEAT și Audi sunt cele 4 branduri care vor beneficia de noua platformă prin care grupul vrea să producă 10 milioane de mașini în următorii ani, respectiv “primul val de electrice”.

Oficialii Seat au anunțat că vor lansa două modele electrice până în 2020, iar unul dintre ele va folosi platforma menționată mai sus.

“Va fi o mașină ce va putea fi condusă zilnic. Asta înseamnă un preț accesibil, o mașină de familie în ceea ce privește spațiul interior și o autonomie de circa 500 de kilometri, au explicat reprezentanții constructorului spaniol.

Potrivit ibericilor, prețul viitorului model electric de pe platforma MEB se va încadra între Leon și Ateca. De asemenea, producătorul auto va lucra la introducerea unor versiuni hibride atât pentru brandul Seat, cât și pentru sub-brandul Cupra.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Leon costa intre 14.000 si 33.800. Ateca e intre 18.000 si 32.500. Cu autonomie de 500 km putem presupune ca va fi mai aproape de 34.000 si nu de 16.000, oricat de mult ne-am dori noi asta, nu? Deci cam in aceeasi linie cu Zoe si Leaf si restul electricelor "accesibile", deci no surprise there, as zice
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru