Seat pregătește un model electric de oraș care va costa mai puțin de 20.000 de euro: lansarea este programată pentru 2023

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va lansa un model electric de oraș de dimensiunile unui Volkswagen Polo care va costa mai puțin de 20.000 de euro, pe lângă modelele electrice Mii și el-Born care vor fi disponibile pe piață din 2020.

Grupul Volkswagen a anunțat miercuri că SEAT va conduce un proiect special care prevede lansarea unui model electric de oraș cu un preț de vânzare mai mic de 20.000 de euro.

Noul model va avea o lungime de aproximativ 4 metri, asemănătoare cu cea a unui Volkswagen Polo sau Seat Ibiza, iar lansarea pe piață a acestuia va avea loc cel mai târziu în anul 2023. Proiectul este gestionat de o echipă formată din 300 de ingineri Seat care vor lucra de la sediul constructorului de la Barcelona.

"Mica platformă electrică MEB ne va permite să realizăm primul model electric construit special pentru călătorii urbane pentru mai puțin de 20.000 de euro", a declarat Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, în cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat noul proiect.

Două modele electrice și patru modele plug-in hybrid în 2020

Noul proiect nu are nicio legătură cu planurile anunțate anterior de Seat cu privire la lansarea a două modele electrice în 2020. De altfel, constructorul spaniol a confirmat cu această ocazie că cele două modele vor fi o versiune electrică pentru modelul de oraș Mii și versiunea de serie a conceptului el-Born (foto). Dintre acestea, doar el-Born este dezvoltat pe platforma MEB, iar modelul reprezintă practic varianta Seat pentru hachback-ul electric Volkswagen ID.

De asemenea, Seat a confirmat că SUV-ul Tarraco și viitoarea generație a hatchback-ului Leon vor primi versiuni plug-in hybrid. În plus, versiunea de serie a conceptului Cupra Formentor și versiunea Cupra a viitoarei generații Leon vor primi de asemenea sisteme de propulsie plug-in hybrid.

Via Autocar, Auto Express

Comentarii (4)

  • Au uitat sa precizeze, 2023-toamna. Cum poti sa spui ca un model ce va fi lansat peste 4 ani va costa sub 20k. In nebunia de azi nu stii sigur nici ce va fi peste un an. O stire-fumigena, sa arate ce tari sunt si de ce sunt in stare. Mai vedem.
    16 2
  • Ma uit asa la masina asta, mi se pare cunoscuta .
    Parca seamana cu tesla model Y, proaspat lansat.
    Dau pe goagal dupa "tesla model y red" si mi se pare ca se repeta scenariul cu masinile chinezesti , dar mai coiudat: a ajuns seat sa copieze tesla!
    8 7
  • Edikkk
    Grupul VAG şi ştirile că o să facă
    8 1
  • Acum stirile cu fabricantii (printre care si VAG dar nu-s singurii) care anunta ei ce super masini o sa scoata peste 4-5 ani.....sunt clar degeaba. Eu unul nu le bag in seama.
    Apropo de marketing-ul VAG eu pot sa zic ca m-am plictisit deja de Porsche-ul asta electri chiar inainte sa apara la vanzare, de cate articole despre el au aparut.

    @eee
    iar ref la design, la electrice aerodinamica dicteaza aspectul, si atunci nu cred ca mai putem vorbi de copiere ci de aceeasi solutie tehnologica impusa de conditii.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru