Seat sărbătoreşte producţia exemplarului Ibiza cu numărul 5 milioane

de Bogdan Mirică
Marti, 30.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat sărbătoreşte producţia exemplarului Ibiza cu numărul cinci milioane. Este o dublă sărbătoare pentru spanioli, care anul acesta aniversează şi 30 de ani de la debutul primului model Ibiza.

SEAT sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la debutul modelului Ibiza, reprezentantul mărcii spaniole în segmentul subcompact, acolo unde activează nume grele precum Renault Clio şi Ford Fiesta.

Constructorul iberic are însă motive duble de bucurie luna aceasta, uzina sa din Martorell dând naştere exemplarului Ibiza cu numărul cinci milioane. Este o dublă aniversare pentru micul model, iar evenimentul va fi sărbătorit şi în cadrul Salonului Auto de la Paris, desfăşurat săptămâna aceasta.

Aici, Ibiza va fi expusă publicului într-o ediţie specială, amintind de prima lansare a modelului, tot în cadrul salonului parizian. Alături de versiunea aniversară Ibiza, la stand se va afla şi noul Leon X-perience.

De la debutul său pe piaţă, în anul 1981, Seat Ibiza a devenit cel mai popular produs al constructorului spaniol. 75% din cei 5 milioane de clienţi au fost din afara spaniei, cele mai importante pieţe europene fiind Italia, Germania, Franţa, Portugalia şi Marea Britanie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru