Seat Tarraco, testat sub camuflaj în off-road: SUV-ul cu 7 locuri va avea un sistem de protecție în cazul răsturnărilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a efectuat o sesiune de teste în off-road cu Tarraco, noul SUV care va fi lansat în 18 septembrie. Modelul va avea un sistem nou de siguranță în cazul răsturnărilor.

SEAT se apropie cu pași mari de lansarea celui de-al treilea sau SUV din gamă, care a primit numele Tarraco în urma unui vot online al fanilor. Constructorul spaniol a efectuat recent o sesiune de teste în off-road în regiunea Tarragona, iar cu această ocazie a publicat câteva imagini cu prestația SUV-ului.

La volan s-a aflat Stefan Ilijevic, șeful departamentului de predezvoltare al Seat, care a oferit câteva indicii despre ce este capabil Tarraco. "Tarraco abordează cu ușurință terenuri pline de pietre cu pante de până la 70% și a fost conceput să abordeze cu succes pante laterale de 85%", a precizat el.

Printre puținele detalii tehnice dezvăluite cu această ocazie se numără prezența a două noi sisteme. Primul dintre ele este Rollover Assist, care în cazul unei răsturnări închide automat ușile, oprește motorul și sună la serviciile de urgență, iar al doilea este suspensia adaptivă.

Potrivit unor informații anterioaregama de motorizări va include două unități pe benzină și două diesel.

Clienții vor putea alege motorul de 1.5 litri TSI de 150 CP, unitatea de 2.0 litri TSI de 190 CP sau propulsorul diesel de 2.0 litri TDI în versiunile de 150 CP sau 190 CP. Seat va oferi viitorul Tarraco atât într-o configurație 4x2, cât și într-o versiune cu tracțiune integrală, iar clienții vor putea alege fie o transmisie manuală cu șase trepte, fie una automată cu șapte rapoarte.

De asemenea, Tarraco va oferi un instrumentar digital de bord, ecran central tactil cu diagonala de 8 inch și o gamă variată de sisteme de siguranță. Pentru un plus de confort, Tarraco va beneficia de o punte spate MultiLink și de șase moduri de rulare.

Via Seat

Comentarii (1)

  • Nu-i inteleg pe stia de o tot ascund atat. Toti intuiesc ca va fi un Kodiak cu mici modificari exteriore si interioare, f apropiate cu Ateca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru