Seat va lansa în 2020 un SUV coupe sportiv bazat pe conceptul 20V20: modelul ar putea fi dezvoltat sub brandul Cupra

de Daniel Popescu
Vineri, 13.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat lansarea unui SUV coupe sportiv în 2020 care va prelua numeroase elemente de design de la conceptul 20V20 prezentat în 2015. Modelul ar putea fi dezvoltat sub brandul Cupra și ar putea avea propulsie hibridă.

SEAT și-a extins semnificativ portofoliul de SUV-uri în această perioadă, ca urmare a lansărilor succesive ale lui Ateca și Arona.

În plus, constructorul spaniol va lansa anul viitor un SUV de dimensiuni mai mari care va avea 7 locuri, iar numele său urmează să fie dezvăluit în viitorul apropiat. Iată însă că în planurile Seat există și un al patrulea SUV.

Directorul de dezvoltare Matthias Rabe a dezvăluit că Seat va lansa în 2020 în producție de serie un SUV coupe sportiv care va prelua o bună parte dintre elementele de design ale conceptului 20V20 (foto), prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2015.

Întrucât noul SUV va avea un caracter sportiv, este posibil ca acesta să fie primul model dezvoltat de Seat sub brandul distinct Cupra. Până în prezent, Cupra este numele folosit de spanioli pentru versiunile de performanță ale modelelor sale, însă se anticipează că acesta va deveni un brand separat, iar anunțul oficial este programat pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Întrucât Seat va începe un amplu proces de electrificare a gamei, nu este exclus ca noul SUV să fie disponibil și într-o versiune hibridă.

Via Autocar 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru