Seat va lansa încă 3 modele noi până în 2020: spaniolii atacă segmente în care nu concurează încă

de Daniel Popescu
Marti, 27.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va lansa un SUV de mari dimensiuni, o mașină electrică și un misterios model subcompact sau compact până în 2020, pe lângă actualizări pentru alte 3 modele deja existente în gamă.

După o lungă perioadă în care a înregistrat vânzări în scădere, SEAT a reușit să se revitalizeze prin lansarea noii generații Ibiza și, mai ales, a noilor SUV-uri Ateca și Arona, segmente foarte populare în prezent.

Spaniolii nu se vor opri însă aici, iar cu ocazia lansării noului Seat Arna oficialii mărcii au confirmat și planurile de viitor. "Pregătim 3 mașini care vor înlocui actuale modele și 3 mașini complet noi. Avem planuri până în 2025 și un ciclu de lansare care să se potrivească pieței", spune Matthias Rabe, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al Seat.

În privința noilor modele, știm deja că Seat va lansa până la sfârșitul anului viitor un SUV de mari dimensiuni, poziționat peste Ateca, al cărui nume va fi decis de fanii mărcii. În plus, știm că în 2020 urmează și un model electric bazat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen. În schimb, detaliile despre cel de-al treilea model sunt învăluite în ceață, însă britanicii de la Autocar speculează că va fi vorba despre un SUV subcompact sau compact.

În plus, ca parte a planului de împrospătare a gamei, va fi lansată și o nouă generație a compactei Leon, care va beneficia de un nou design care ulterior va fi împrumutat și de alte modele ale mărcii.

"Uneori trebuie să faci un pas mare înainte pentru a nu rămâne demodat. Suntem pregătiți pentru pasul următor, un pas curajos în design", afirmă Alejandro Mesonero, șeful de design al Seat.

În plus, noua generație Leon va primi cel mai probabil și o versiune plug-in hybrid. În plus, brandul Cupra va primi un noi model anul viitor, cel mai probabil sub forma unui Seat Ateca Cupra, iar ulterior exista premise pentru un Cupra eletric.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Sandu al-III-lea
    O sa se"bata" si o sa se"paruie"cu masinile frantuzesti.Deja ele il asteapta la cotitura.Si aici primul care imi vine in minte e Renault Captur.Lupta dreapta,vitejii mei...ar fi spus Stefan cel Mare.Asa sa fie,Maria ta...spuse Duster pandind dupa colt.
    1 1
  • cordoba?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru