Secret bine ținut sub cheie: Toyota a vândut la finele lui 2016 toate acțiunile deținute la Tesla

de Cornel Șocariciu
Marti, 06.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota s-a despărțit complet de Tesla. Mariajul celor două companii s-a încheiat la finalul anului trecut când Toyota a vândut acțiunile deținute la Tesla.

În iulie 2010, Toyota a făcut o mișcare inteligentă și a călcat pe urmele Daimler achiziționând acțiuni Tesla. 50 de milioane de dolari au plătit japonezii pentru o participație de aproximativ 3%.

Și încă o dată, Toyota mizează pe instinctul Daimler. Nemții au vândut acțiunile pe care le dețineau în cadrul Tesla în urmă cu aproape un an, iar la finele lui 2016 și japonezii au procedat la fel.

Informația a fost făcută publică de Ryo Sakai, unul dintre purtătorii de cuvânt Toyota. Decizia a fost luată ca urmare a unor revizuiri periodice a investițiilor, asta după ce niponii au vândut o parte din acțiuni în 2014.

"Parteneriatul nostru cu Tesla în domeniul dezvoltării s-a încheiat în urmă cu ceva timp și, pentru că nu s-a mai întâmplat nimic în acea direcție, am decis că este momentul să vindem restul participației", a declarat purtătorul de cuvânt Toyota.

Comentarii (3)

  • De oftica !
    2 4
  • bla bla
    @Tibi Cred ca a contat mai mult problemele financiare din ultimii 2-3 ani. Toyota nu o duce chiar asa bine
    2 8
  • Au vândut pentru că oricum acțiunile Tesla sunt supraevaluate, au cumpărat în 2010 mult mai ieftin, au vândut mai scump, profit frumușel, probabil că știu că nu mai ține mult umflarea artificială a acțiunilor Tesla.
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru