Şeful Aston Martin: "Am renunţat la Cygnet pentru că Toyota va renunţa la iQ"

de Sebastian Toma
Vineri, 25.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ulrich Bez, CEO-ul Aston Martin, spune că Toyota va renunţa la iQ în 2014, de unde şi motivul eliminării modelului Cygnet din propria gamă. Reprezentanţii Toyota au negat această informaţie.

Esential 150 de unităţi Aston Martin Cygnet au fost vândute pe toată durata de viaţă a modelului.
Toyota iQ va fi eliminat din producţie în 2014, anunţă britanicii de la Autocar citând şeful Aston Martin. CEO-ul companiei din Gaydon spune că marca japoneză va elimina modelul iQ din gama sa şi că păstrarea lui Cygnet în oferta Aston Martin ar fi necesitat investiţii suplimentare nedorite. Şeful Aston Martin spune că le-a cerut celor de la Toyota mai multe îmbunătăţiri pentru modelul lor de oraş, dar acestea au fost refuzate de compania japoneză pe fondul eliminării lui iQ din producţie în viitorul apropiat. Printre solicitările celor de la Aston Martin se numără asistenţă la introducerea lui Cygnet pe piaţa din Statele Unite ale Americii şi un motor supraalimentat, ambele refuzate.

Între timp, reprezentanţii Toyota spun că nu au niciun plan să renunţe la producţia lui iQ şi au refuzat să comenteze afirmaţiile lui Ulrich Bez. Publicaţia olandeză De Telegraaf spune că importatorul Toyota în Olanda a oprit importul lui iQ şi vinde doar modelele rămase pe stoc, motivaţia acestora fiind o informare din partea constructorului japonez privind eliminarea producţiei de iQ pentru piaţa din Europa.

Există posibilitatea ca producătorul japonez să oprească vânzarea lui iQ pe piaţa din Europa şi să comercializeze modelul doar pe pieţele pe care acesta are succes, însă vorbim doar de speculaţii în acest moment.

Urmareste Automarket
În ciuda vânzărilor slabe ale lui Cygnet, şeful Aston Martin s-a declarat încântat de rezultatul final, spunând că modelul este grozav în Londra şi că are potenţialul de a atrage propriul său grup de pasionaţi în viitor.
Dr. Ulrich Bez spune că relaţiile Aston Martin cu partenerii de la Toyota sunt în continuare excelente, cu toate că n-au primit sprijinul pe care japonezii l-au acordat altor parteneri.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • AndreiRN
    Vor si astia sa se scarpine cu mana altora.
    Sa modifice un Nano acuma.
    15 8
  • @AndreiRN
    Ar fi ceva :))) si sa se numeasca Aston Nano :)
    21 3
  • Era de asteptat ca nu o sa aiba succes asa ceva...
    17 2
  • Interesant.
    0 2
  • @scorpion
    poate aston Onano ;-P
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru