Şeful Audi: "Vrem să dublăm vânzările până în 2020"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.07.2011
Rupert Stadler a anunţat că doreşte să vândă două milioane de unităţi Audi pe an până în 2020. În termen de patru ani, Audi intenţionează să vândă 1.5 milioane de unităţi pe an.

Rupert Stadler, şeful mărcii Audi, a anunţat că vrea să dubleze vânzările mărcii până în 2020. Mai precis, constructorul auto din Ingolstadt ar trebui să vândă două milioane de unităţi pe an pentru a atinge ţinta lui Stadler, în condiţiile în care Audi a vândut 1.1 milioane de unităţi în 2010. Până în 2014, cei de la Audi speră să vândă 1.5 milioane de unităţi pe an, ţintă pe care o stabiliseră îniţial pentru 2015.

"Încurajaţi de modul în care au mers lucrurile pentru noi în ultimii ani, vrem să vindem peste două milioane de unităţi pe an până în 2020.", a declarat Rupert Stadler într-un interviu pentru Automotive News.

De ceva vreme, Audi doreşte să devină cel mai de succes constructor premium din lume şi să-şi depăşească rivalii de la BMW. În prezent, cei de la BMW au vândut 689.861 de unităţi în primele şase luni ale anului, cu peste 30.000 mai multe unităţi decât cei de la Audi, care au vândut 652.950 unităţi. Daimler AG s-a clasat pe cel de-al treilea loc, cu 610.531 de unităţi vândute în primele şase luni ale anului.

Pentru 2011, Audi are o ţintă de 1.2 milioane de unităţi.

Pe lângă ţelul ambiţios din 2020, cei de la Audi vor să atingă şi o margine de profit de 10% în acelaşi an. În 2010, Audi a raportat o margine de profit de 10.3 procente, transformând marca din Ingolstadt ca fiind cea mai profitabilă divizie din concernul Volkswagen.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (9)

  • mda..
    daca nu mai umblati si la preturile astea premium...ma tem ca nu veti reusi lucrul asta...
    cel putin pt romania, nu....
    4 9
  • @alde Lau si Cgc
    O sa ajungă Audi-le vostru ca Saab si Volvo .
    Never FWD.
    The power of VALVETRONIC and RWD it is making the difference .
    7 12
  • zarnesteanu
    Se poate
    Daca populatia globului va creste in acelasi ritm iar economia isi va reveni.

    Dublarea vanzarilor e un pariu curajos pentru orice producator de masini de lux dar pentru ca nu si-au propus s-o faca peste noapte, au sanse de reusita.

    @ mog

    Cu mentalitatea de cumparator de masini coreene nu cred c-o sa ai vreodata sansa la un Audi, cu atat mai putin sa te numeri printre cei care isi permit unul in Romania.
    3 2
  • audist
    @alde bmw
    :) Valve are capul tau cand mergi pe strada. Cat o sa iti permiti o masina noua audi, bmw sau mercedes mai discutam. Preturile premium sunt mari la toate trei marcile, doar service-ul este ceva mai ieftin la audi fata de adversari. Masinile ca si calitate sunt asemanatoare. Audi se bazeaza pe faptul ca ei vand majoritatea masinilor cu tractiune fata, deci mai usor de condus mai ales in conditii dificile, sau 4x4.
    1 1
  • Presimt...
    ...ca or sa ajunga si la chestia asta, daca nu va aparea ceva imprevizibil pe piata mondiala... Masini bune fac, modele noui scot continuu, pentru toate gusturile si buzunarele (lor, nu ale noastre)...

    Problema serioasa pe care ar trebui sa si-o puna e EU CAND O SA-MI POT PERMITE MACAR UN A1 IN TAMPENIA ASTA DE TARA? :((((
    6 1
  • poate pun de o fabrica in romanica...
    2 0
  • Hmmm...
    Am citit o stire asemanatoare si despre BMW acum ceva timp, aveau aceeasi tinta, doar ca mult mai devreme parca, nu mai retin exact. Eu zic ca nu prea se poate, nu vad cum un producator premium ar vinde 2.000.000 de unitati in conditiile in care concurenta dintre cei 3 mari producatori este acerba si vanzarile atat de apropiate. Asta ar insemna ca pana in 2020 sa se vanda peste 6.000.000 de masini premium (ca pe langa Audi, BMW si Mercedes mai sunt si altii). Mi se pare foarte mult si nu cred ca ar insemna neaparat o crestere a economiei si mai degraba o polarizare grava a categoriilor sociale. Trist.
    1 1
  • Producatorul auto care-si va tripla vanzarile pina in 2020 va fi Renault!
    2 3
  • ar reusi cu siguranta....daca mercedes su bmw ar inceta sa mai existe
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru