Şeful Bentley: ”Am preferat SUV-ul în schimbul unui rival pentru Porsche 911”

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2012
Preşedintele Bentley a eclarat că au fost mai multe variante de extindere a gamei. SUV-ul a fost însă preferat, chiar şi în faţa unei model sportiv, rival pentru Porsche 911.

SUV-ul Bentley a fost, fără îndoială, una dintre cele mai controversate premiere ale Salonului Auto de la Geneva. Presa de specialitate şi fanii au criticat designul celui mai nou produs al britanicilor. Reacţiile oficialilor nu au întârziat să apară. Cea mai nouă îi aparţine lui însuşi Wolfgang Durheimer, preşedintele Bentley, care a ţinut să clarifice strategia companiei pe care o conduce.

Potrivit lui Durheimer, alături de propunerea unui SUV au mai fost alte trei proiecte pentru dezvoltarea gamei, dintre care unul viza chiar o sportivă poziţionată sub Continental GT. Proiectul era favorizat de designerii Bentley şi ”încă se află pe biroul lui Dirk van Braeckel, omul de creaţie al britanicilor”, după cum chiar Durkheimer susţine.

Decizia a fost una extrem de inspirată, dacă e să ne luăm după spusele CEO-ului Bentley, care susţine că un model sportiv ar fi trebuit să se bată cu un alt model din grupul Volkswagen: Porsche 911.

”În final, SUV-ul a fost o idee mai bună.

Se poziţionează deasupra oricărui competitor. Dacă am fi ales modelul sportiv, acesta ar fi trebuit să facă faţă unui competitor puternic şi anume Porsche 911”, a declarat Durheimer. 

via l carscoop

Comentarii (6)

  • Inteleapta decizie!
    Un SUV de lux precum acesta ar putea aduce vanzari mult mai mari in special pentru ca ar avea putini competitori. Un model sport ar trebui trebui sa se bata nu numai cu 911, ci si cu alte modele grele din ograda altor firme puternice. (Aston Martin Vantage, Mercedes SL, BMW Seria 6, Jaguar XK etc.)
    9 3
  • @danutz
    La cum arata , doar niste tampiti ar cumpara asa ceva.
    15 10
  • Banii vorbesc
    Pai asa nu se bate tot cu un alt model al grupului? Chiar unul Porsche. Insa intr-adevar, acesta se va vinde mult mai bine decat unul din categoria 911 iar banii cantaresc mai mult decat prestanta.
    8 1
  • Salut
    Arata bine masina, sincer nu vad nici o problema ca se mareste gama mondiala de modele pe care piata ti-o ofera...am de unde alege dupa gust si dupa buzunar.
    6 3
  • Nu au decat sa fabrice si concurent pt. Fiat 500 acum ca oricum
    au distrus traditia. Lumea cumpara pt. sigla. Nu degeaba spun cei de la Rolls Royce ca Bentley nu este un concurent pt ei.
    5 2
  • Toate ca toate, dar poate imi explica si mie cineva, ca sunt mai tamp: ce e cu setul ala de picnic 'luxury' in portbagaj?1?! Eu, in naivitatea mea, stiam ca bogatasii merg la restaurante scumpe, o ard pe iahturi si prin cluburi exclusiviste, nu intind brie-ul pe croissante in spatele masinii ca meltenii de pe DN1. Sau poate traiesc eu in alta lume si astia chiar pleaca cu garnita de pate au foie gras si bidonul de sampanie la drum.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru